Ενημέρωση για διαδικασία κατ ‘ εξαίρεση εμβολιασμών ασθενών με Σπάνια και Πολύπλοκά Νοσήματα – Παθήσεις.
A healthcare worker prepares to administer a Pfizer/BioNTEch coronavirus disease (Covid-19) vaccine at The Michener Institute, in Toronto, Ontario on December 14, 2020. - Ontario, Canada's most populous province and one of the hardest hit by the pandemic, had 1,940 new cases and 23 deaths on Monday. The province is expected to give its next doses to nursing home workers as a priority, according to media reports. (Photo by CARLOS OSORIO / POOL / AFP) (Photo by CARLOS OSORIO/POOL/AFP via Getty Images)

Ενημέρωση για διαδικασία κατ ‘ εξαίρεση εμβολιασμών ασθενών με Σπάνια και Πολύπλοκά Νοσήματα – Παθήσεις.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων – Σπανίων Νοσημάτων Παθήσεων (Ε.Ο.Σ. – ΣΠΑ.ΝΟ.ΠΑ.), σε συνέχεια της αρ.πρωτ. 05/0144/14- 01-2021, με θέμα «κατάθεση πρότασης για την προτεραιοποίηση των διαφόρων κατηγοριών Ατόμων με Αναπηρία και Χρονίως Πασχόντων/Σπανίων Παθήσεων στην διαδικασία εμβολιασμού για την πρόληψη του Covid -19» επιστολής της προς το Υπουργείο Υγείας και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ενημερώνει τους Συλλόγους Ασθενών Χρονίως Πασχόντων και Σπανίων Παθήσεων, ότι σύμφωνα με σχετικές συζητήσεις και αποφάσεις της εν λόγω Επιτροπής, έχει γίνει αποδεκτή η πρόταση μας,

α) για προτεραιοποίηση του εμβολιασμού για όλους τους ασθενείς ανεξαρτήτως ηλικίας, για Σπάνια Νοσήματα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των δεκατριών νοσημάτων που έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία προσδιορισμού ραντεβού για εμβολιασμό, όπως μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων και αιμοποιητικών κυττάρων συνεπεία και σπανίων παθήσεων, Ινώδη Κυστική Νόσο, Πνευμονική Υπέρταση, Αγγειίτιδες, Σπάνιες Ρευματοπάθειες και Φλεγμονώδης Νόσοι του Μυοσκελετικού, Σκληροδερμία κλπ.

β) άλλες ειδικές καταστάσεις μετά από αίτηση του θεράποντος Ιατρού, στις οποίες δύνανται να συμπεριλαμβάνονται άλλες σπάνιες και πολύπλοκες παθήσεις, από τις οποίες πάσχουν ασθενείς όπου η σοβαρότητα της κατάστασης τους σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό τους και σε συνεργασία με αυτόν, κατατίθενται στο αντίστοιχο πεδίο της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Στη περίπτωση αυτή, ο ιατρός συμπληρώνει το όνομα του σπάνιου νοσήματος – πάθησης με τον κωδικό ICD10 αυτού (σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.20688/02.04.2021 ΚΥΑ, Φ.Ε.Κ. 1303/τ.Β’/02.04.2021).

Στο πλαίσιο της περίπτωσης β), καλούνται οι ασθενείς που πάσχουν από Σπάνια και Πολύπλοκα Νοσήματα- Παθήσεις, να συνεργαστούν με τον θεράποντα ιατρό τους, προκειμένου σύμφωνα με τη κατάσταση της υγείας τους, να προβούν στη κατάθεση του σχετικού αιτήματος από αυτόν, προκειμένου να εγκριθεί και να προτεραιοποιηθεί η κατ’ εξαίρεση διενέργεια εμβολιασμού τους.

Περισότερες πληροφορίες στο www.federationrarediseases.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.