Ενημέρωση για τον κορονοϊό COVID-19 από την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογία
Blood sample with respiratory coronavirus positive

Ενημέρωση για τον κορονοϊό COVID-19 από την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογία

Με αφορμή την πρόσφατη ανίχνευση κρουσμάτων κορονοϊού COVID-19 στη χώρα μας και την ανησυχία που έχει δημιουργηθεί, η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) επιθυμεί να ενημερώσει το κοινό ότι γενικά τα παιδιά και οι έφηβοι φαίνεται να παρουσιάζουν ήπια λοίμωξη όταν προσβάλλονται από τον κορονοϊό COVID-19. Βαρύτερη κατάσταση εμφανίζουν ηλικιωμένα άτομα ή άτομα με προβλήματα υγείας.
Παρόλα αυτά, οι ασθενείς με νεοπλασματικά νοσήματα ή όσοι λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα ή έχουν λάβει χημειοθεραπεία ή υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών σε διάστημα μικρότερο από 6-12 μήνες θεωρούνται ότι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για να νοσήσουν σοβαρά από τον κορονοϊό COVID-19.

Ασθενείς που έχουν ολοκληρώσει τη θεραπεία τους πέραν των 12 μηνών, θεωρούνται ότι έχουν αποκαταστήσει την ανοσολογική τους κατάσταση (άμυνα του οργανισμού) και μπορούν να ακολουθούν τις οδηγίες για το γενικό πληθυσμό.

Συστήνεται λοιπόν:
• Αποφυγή επαφής με άτομα με συμπτωματολογία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος
• Αποφυγή επισκέψεων σε νοσηλευόμενους ασθενείς
• Αποφυγή επισκέψεων σε χώρους υπηρεσιών υγείας χωρίς σοβαρό λόγο
• Αποφυγή χώρων συγχρωτισμού και εκδηλώσεων εκτός αν είναι απαραίτητο
• Αποφυγή όλων των μη απαραίτητων ταξιδιών, ιδιαίτερα σε περιοχές ή χώρες με επιβεβαιωμένη μετάδοση του ιού στην κοινότητα
• Εφαρμογή της υγιεινής των χεριών και αποφυγή επαφής των χεριών με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα)
• Άμεση επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος και ιατρική αξιολόγηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.