Θα διπλασιαστεί η ζήτηση για χημειοθεραπεία πρώτης γραμμής τα επόμενα είκοσι χρόνια

Θα διπλασιαστεί η ζήτηση για χημειοθεραπεία πρώτης γραμμής τα επόμενα είκοσι χρόνια

Διαβάσαμε στο virus.com.gr μια νέα έρευνα για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι καρκινοπαθείς μέχρι το 2040.

Συγκεκριμένα, η ζήτηση για χημειοθεραπεία αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα 20 χρόνια, σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Lancet Oncology.

Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των ασθενών σε όλο τον κόσμο που θα απαιτήσουν χημειοθεραπεία πρώτης γραμμής θα αυξηθεί από 9,8 εκατ. το 2018 σε 15 εκατ. το 2040, δηλαδή, θα έχουμε αύξηση κατά 53%.

«Η αυξανόμενη επιβάρυνση από τον καρκίνο και οι αυξανόμενες απαιτήσεις για χημειοθεραπεία παγκοσμίως θα είναι σημαντικές κρίσεις για την υγεία κατά τα επόμενα 20 χρόνια», καταλήγει η μελέτη. «Ελπίζουμε ότι οι προβλέψεις μας είναι μια κλήση αφύπνισης για την ιατρική κοινότητα παγκοσμίως καθώς και τις κυβερνήσεις», δήλωσε ο Brooke Wilson, από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνευ της Αυστραλίας.

Οι υπολογισμοί της μελέτης αφορούν την παγκόσμια επίπτωση 29 τύπων καρκίνουσε 183 χώρες και έγιναν με τη χρήση του GLOBOCAN 2018, μιας βάσης δεδομένων που αναπτύχθηκε από την International Agency for Research on Cancer. Οι πιο κοινές ενδείξεις για τη χημειοθεραπεία είναι ο καρκίνος του πνεύμονα (στο 16,4%), ακολουθούμενος από καρκίνο του μαστού (12,7%), και καρκίνο του παχέος εντέρου (11,1%).

Παγκοσμίως το 2018, το 57% των ασθενών με καρκίνο χρειάστηκε χημειοθεραπεία πρώτης γραμμής, σημειώνουν οι συντάκτες. Το 2040, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων καρκίνου προβλέπεται να αυξηθεί σε 26 εκατ. παγκοσμίως και από αυτά, περίπου 15 εκατ. θα χρειαστούν χημειοθεραπεία.

Πηγή: https://virus.com.gr/ekrixi-anagkon-se-chimeiotherapeia/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.