Θετικά αποτελέσματα για το NIVOLUMAB για  3 είδη καρκίνου

Θετικά αποτελέσματα για το NIVOLUMAB για 3 είδη καρκίνου

Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα 3 μελετών αναφορικά με το nivolumab σε συνδυασμό με ipilimumab σε τρία είδη καρκίνων ανακοίνωσε η Bristol Myers Squibb (BMS) κατά τη διάρκεια του ετησίου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ESMO) στο Μόναχο.

Το nivolumab σε συνδυασμό με ipilimumab επιδεικνύει ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε ασθενείς με προχωρημένη μορφή καρκίνου της ουροδόχου κύστης.

Επιπλέον, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα μίας νέας ανάλυσης από τη Φάσης 3 μελέτη CheckMate -214, που αποδεικνύουν ότι η θεραπεία με nivolumab σε συνδυασμό με ipilimumab σε ασθενείς που δεν είχαν λάβει θεραπεία στο παρελθόν για προχωρημένο ή μεταστατικό νεφροκυτταρικό καρκίνωμα (RCC) συσχετίστηκε με σημαντικά μεγαλύτερη επιβίωση χωρίς θεραπεία (TFS).

Τέλος, τα αποτελέσματα από τη Φάση 3 της κλινικής μελέτης CheckMate -067, κατέδειξαν ότι περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς (53%) με προχωρημένο μελάνωμα, που έλαβαν θεραπεία με τον συνδυασμό nivolumab και ipilimumab επιβίωσαν για τέσσερα έτη, ενώ η διάμεση συνολική επιβίωση (OS) δεν έχει ακόμη επιτευχθεί. Το υψηλότερο ποσοστό των ασθενών που αντιμετωπίστηκαν με τον συνδυασμό δεν λάμβαναν θεραπεία στα τέσσερα έτη σε σύγκριση με τους ασθενείς που αντιμετωπίστηκαν με το nivolumab ή το ipilimumab μεμονωμένα.

Πηγή: HealthDaily

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.