Τα καταφέραμε και το 2021!

Τα καταφέραμε και το 2021!

Τα καταφέραμε και το 2021!

Κάθε χρονιά ρίχνουμε μια ματιά πίσω στην χρονιά που πέρασε και στην δουλειά που κάναμε.

Το 2021 καταφέραμε να υλοποιήσουμε το όραμα των ιδρυτικών μελών του οργανισμού μας: την λειτουργία του Εθνικού Μητρώου Παιδιών και Εφήβων με Καρκίνο.

Λειτουργήσαμε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Εκπαιδευτική Ομάδα Γονέων για θέματα που αφορούν την επιβίωση των παιδιών που νόσησαν με καρκίνο, με την συνεργασία της Παιδιατρικής Ογκολογικής Μονάδας Παίδων (ΠΟΑιΜ) του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» και με επιστημονική υπεύθυνη την Αναπλ. Καθ. Κατερίνα Κατσιμπάρδη.
Μάλιστα για τη συγκεκριμένη δράση μας κερδίσαμε το βραβείο «Humanizing Health Awards».

Οργανώσαμε 4 ενημερωτικά webinars για τον HPV και την αξία του εμβολιασμού στα παιδιά και στους εφήβους, συνεχίζοντας την καμπάνια μας για τον ιό HPV, με την συνεργασία της επιστημονικής/παιδιατρικής κοινότητας.

Σηκώσαμε τα μανίκια ενάντια στην Αντιμικροβιακή Αντοχή και οργανώσαμε ενημερωτικό webinar για το τόσο σημαντικό αυτό θέμα για την υγεία όλων μας, εγκαινιάζοντας την καμπάνια μας για το 2022 και την δημιουργία της πρώτης Ελληνικής Ομάδας Εργασίας Ασθενών για την Αντιμικροβιακή Αντοχή και τις Ενδονοσοκομειακές Λοιμώξεις.

Γίναμε μέλη σε δύο ευρωπαϊκούς οργανισμούς για την Αντιμικροβιακή Αντοχή και την εξάλειψη των Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων και μέλος στην Διεθνής Συμμαχία Οργανώσεων Ασθενών.

Εγκαινιάσαμε την Κοινωνική μας Υπηρεσία σε συνεργασία με την ΑμΚΕ «Άγγιγμα Ζωής».

Συμμετείχαμε σε ενημερώσεις, συνέδρια, σεμινάρια σε Ελλάδα και Εξωτερικό, ενισχύοντας την παρουσία μας στην Δημόσια Υγεία.

Συνεχίσαμε να στηρίζουμε ψυχολογικά τους γονείς παιδιών που νόσησαν με καρκίνο, ενισχύοντας τις υπηρεσίες της ψυχοκοινωνικής μας υπηρεσίας.

Συνεχίσαμε να δουλεύουμε καθημερινά με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για την ανάπτυξη της έρευνας για τους παιδιατρικούς καρκίνους, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών μας, για την υιοθέτηση του Ευρωπαϊκού Πλάνου Δράσης κατά του Καρκίνου.

Συνεχίσαμε να παρακολουθούμε καθημερινά το έργο της Πολιτείας για τους Παιδιατρικούς Καρκίνους και να παρεμβαίνουμε δυναμικά για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών μας και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών υγείας για τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Συνεχίσαμε τις δράσεις μας, ακόμη και αν δεν μπορούσαμε να έχουμε φυσική παρουσία στις παιδογκολογικές κλινικές. Συνεχίσαμε να είμαστε δίπλα σε όσους μας έχουν ανάγκη, ακόμη και αν δεν μπορούσαμε να τους σφίξουμε το χέρι στις δύσκολες στιγμές τους.

Καλωσορίσαμε νέα μέλη και υποστηρικτές του έργου μας, συνεχίσαμε να εκπαιδευόμαστε για να γίνουμε καλύτεροι, ενισχύσαμε τον Οργανισμό μας με την πρόσληψη νέων συνεργατών.

Η πανδημία απειλεί τις ζωές όλων μας αλλά εμείς δεν σταματάμε. Ο καρκίνος δεν σταματά να επιτίθεται κι εμείς δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για την εξάλειψη του, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών και εφήβων που νοσούν με καρκίνο, για έναν καλύτερο κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.