1ο Συνέδριο “Πολιτική & Διαχείριση του Καρκίνου”

1ο Συνέδριο “Πολιτική & Διαχείριση του Καρκίνου”

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, Αμφιθέατρο Μουσείου Ακρόπολης
(Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα)

Οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση του καρκίνου είναι ραγδαίες. Αν και η συχνότητα των περιπτώσεων καρκίνου, παγκοσμίως, έχει αυξηθεί, τόσο η επιβίωση των ασθενών, όσο και η ποιότητα της ζωής τους έχουν σημαντικά βελτιωθεί.
Η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση, η θεραπεία και η υποστήριξη των ασθενών αυτών έχουν κάνει άλματα.
Οι καινοτόμες θεραπείες, η δραματική ανάπτυξη της μοριακής βιολογίας έχουν
συμβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση. Το τεράστιο πρόβλημα αυτών των εξελίξεων είναι η επιβάρυνση των οικονομικών της πολιτείας, των ασφαλιστικών ταμείων και της κοινωνίας.
Αυτός είναι και ο λόγος που η αντιμετώπιση του καρκίνου και τα αποτελέσματά της είναι διαφορετικά στις διάφορες χώρες και ηπείρους. Έτσι θεωρείται επιβεβλημένο, τα οφέλη της προόδου στην ογκολογία να επιμερίζονται με τον καλύτερο τρόπο και στους πληθυσμούς. Ιδιαίτερα, αυτό αποκτά μεγάλη αξία όταν υπάρχει οικονομική ασφυξία όπως συμβαίνει στην χώρα μας.
Επιστήμονες με ευαισθησία στον ασθενή με καρκίνο, τόσο από πλευράς οικονομικής, όσο και ογκολογικής, έχουν ενώσει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους με στόχο την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς που έχουν ή μπορεί να αποκτήσουν σχέση με τον καρκίνο. Σκοπός είναι η δημιουργία στρατηγικής για την διαχείριση του καρκίνου ώστε να υπάρξει βέλτιστη πρακτική σε περιβάλλον οικονομικών περιορισμών.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας του Καρκίνου είναι ο φορέας που φιλοξενεί αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα, υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ (Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας).

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών “Κ.Ε.Φ.Ι.” Αθηνών θα εκπροσωπηθεί από την κα Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρο Δ.Σ., η οποία θα συμμετάσχει ως Προεδρείο στην Ενότητα “Εθελοντισμός: Ενημέρωση – Υποστήριξη” και ως Ομιλήτρια με θέμα “Ενημέρωση & Καινοτομία” και ώρα 15:00-16:00.

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.