6ο Συμπόσιο για Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες-Παιδιατρική Ανοσολογία

6ο Συμπόσιο για Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες-Παιδιατρική Ανοσολογία

Το Τμήμα Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας, του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» διοργανώνει το 6ο Συμπόσιο για Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες-Παιδιατρική Ανοσολογία στις 27 Απριλίου 2018 στην Αίγλη Ζαππείου.
Το Συμπόσιο θα διεξαχθεί στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας για τις Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες “World PI Week” (22-29 Απριλίου) και την Διεθνή Ημέρα Ανοσολογίας (29 Απριλίου).

Η Ανοσολογία μελετά το ανοσιακό μας σύστημα και τις λειτουργίες του ώστε να κατανοεί τους ανοσοπαθογενετικούς μηχανισμούς των νοσημάτων και να αναπτύσσει νέες διαγνωστικές μεθόδους και αποτελεσματικές ανοσολογικές θεραπείες. Το πεδίο της Ανοσολογίας εξελίσσεται ταχέως, κατανοεί ανοσοπαθογενετικούς μηχανισμούς, αξιοποιεί νέες διαγνωστικές μεθόδους, αναγνωρίζει νοσήματα και αναπτύσσει νέες θεραπείες.

Μόλις πριν λίγους μήνες δημοσιεύτηκε ο πρόσφατος κατάλογος των Πρωτοπαθών Ανοσοανεπαρκειών (σήμερα αναφερόμενος ως έμφυτα λάθη της ανοσίας – “Inborn Errors of Immunity”) με 354 διακριτές διαταραχές με 344 διαφορετικά γονιδιακά ελλείμματα. Όλο και πιο πολύ γίνεται αντιληπτό πόσο σύνθετο και καθοριστικό είναι το ανοσιακό μας σύστημα για την ψυχοσωματική μας υγεία και πόσο σημασία έχει η κατανόηση του για την επιλογή της ακριβούς θεραπείας.
Το εφετινό Συμπόσιο εστιάζει στο να συμβάλλει στην έγκαιρη αναγνώριση και διάγνωση των ΠΑΑ σε νήπια παιδιά και ενήλικες, τη σημασία της Γενετικής, της συνολικής θεραπευτικής αντιμετώπισης και ευαισθητοποίηση για την ευρύτερη σημασία της Ανοσολογίας και τη στενή της σχέση με πολλαπλά νοσήματα συναφών ειδικοτήτων και την όλη Ιατρική.
Παράλληλα προσπαθούμε να επιτύχουμε τη συμμετοχή της κοινωνίας και την ορθότερη πολιτική υγείας στον Τομέα της Ανοσολογίας και ειδικότερα των Πρωτοπαθών Ανοσοανεπαρκειών με στόχο την καλή ποιότητα ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους.

Διακεκριμένοι Ομιλητές θα μας ενημερώσουν για τις σύγχρονες εξελίξεις σε ερευνητικό, διαγνωστικό και θεραπευτικό επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα του Συμποσίου επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.paed-anosia.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.