Ακόμη μία νίκη κατά του καρκίνου του πνεύμονα

Ακόμη μία νίκη κατά του καρκίνου του πνεύμονα

Οι Ευρωπαίοι ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα έχουν από σήμερα έναν λόγο να αισθάνονται πιο αισιόδοξοι. Κι αυτό γιατί η Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση (Committee for Medical products for Human Use – CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (European Medicines Agency – EMA), έκανε θετική εισήγηση για τη χρήση του pembrolizumab στη θεραπεία του τοπικά προχωρημένου ή μεταστατικού μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα σε ενήλικες, των οποίων οι όγκοι εκφράζουν το βιοδείκτη PD-L1 και έχουν υποβληθεί τουλάχιστον μια φορά σε χημειοθεραπεία.
Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι μια από τις σοβαρότερες μορφές καρκίνου, καθώς τα περιστατικά θανάτου παγκόσμια είναι περισσότερα από το άθροισμα αυτών του καρκίνου του παχέος εντέρου, του μαστού και του προστάτη. Οι δύο βασικοί τύπου καρκίνου του πνεύμονα είναι ο μικροκυτταρικός και ο μη μικροκυτταρικός, με τον τελευταίο να αποτελεί περίπου το 85% των περιπτώσεων.
Η θετική εισήγηση της CHMP πρακτικά σημαίνει ότι, κατόπιν της εξέτασής της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η απόφαση της οποίας αναμένεται το 3ο τρίμηνο του 2016, το pembrolizumab θα λάβει τη νέα ένδειξη για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα για τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και αυτές της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης (Ισλανδία, Λιχνεστάιν και Νορβηγία). Υπενθυμίζεται ότι το pembrolizumab έχει λάβει ήδη από τον Ιούλιο του 2015 ένδειξη από τον EMA για την αντιμετώπιση του προχωρημένου μελανώματος σε ενήλικες.
http://www.reuters.com/article/idUSASC08VBB?type=companyNews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.