Βιοδείκτες για φορητές συσκευές

Βιοδείκτες για φορητές συσκευές

Δύο Έλληνες ερευνητές ενώνουν την επιστημονική γνώση και την εμπειρία τους με σκοπό την ανάπτυξη εφαρμογών βιοπληροφορικής για φορητές συσκευές, καθώς και τη χρήση αυτών για εξατομικευμένη θεραπεία από απόσταση.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Guelph στον Καναδά και διευθυντής του εργαστηρίου GryPHone Lab, Πέτρος Σπάχος και ο καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής και δ/ντής στο Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (Bihelab) του Ιονίου Πανεπιστημίου, Παναγιώτης Βλάμος, υπέγραψαν
πρωτόκολλο πιλοτικής συνεργασίας για να εξερευνήσουν τη δυνατότητα χρήσης των φορητών συσκευών σε περιοχές νέας τεχνολογίας όπως του e-Health και της τηλεϊατρικής.

Σε πρακτικό επίπεδο, ο κόσμος θα μπορεί μελλοντικά να χρησιμοποιεί το “έξυπνό” του τηλέφωνο ως μέσο συλλογής και διάθεσης κρίσιμων πληροφοριών της φυσικής και οργανικής του κατάστασης άμεσα, το οποίο θα διευκολύνει σημαντικά την εφαρμογή τηλεϊατρικών υπηρεσιών, είτε για πρόληψη είτε για αντιμετώπιση.

Πηγή: Healthdaily

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.