«Δωρεά και Μεταμόσχευση Αιμοποιητικών Κυττάρων»
Red heart in woman and man hands, on green background

«Δωρεά και Μεταμόσχευση Αιμοποιητικών Κυττάρων»

Στην κυτταρική θεραπεία που είναι το μέλλον της ιατρικής, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, μιλώντας την Τετάρτη 27 Μαΐου, σε εκδήλωση για τη «Δωρεά και Μεταμόσχευση Αιμοποιητικών Κυττάρων». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και την Ογκολογική Μονάδα «Μ. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ συνεχάρη τους διοργανωτές και τους επιστήμονες για τη σημαντική προσπάθεια που κάνουν στον τομέα της Δωρεάς και της Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων, που αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1970 με στόχο την αντιμετώπιση διαταραχών του αίματος και σήμερα θεραπεύει πολλές τέτοιες διαταραχές. Η αλλογενής μεταμόσχευση – είπε – έχει εξελιχθεί σε μια αποτελεσματική κυτταρική ανοσοθεραπεία για τη θεραπεία ενός αριθμού καρκίνων.

Αναφερόμενος στην κυτταρική θεραπεία ο κ. Βλασταράκος ανέφερε ότι είναι το μέλλον της ιατρικής, ελπιδοφόρα για την αντιμετώπιση καρκίνων, αυτοάνοσων, νευρολογικών και καρδιολογικών ασθενειών, ενώ πρόσφατες επιστημονικές δημοσιεύσεις μιλούν ακόμα και για την σκλήρυνση κατά πλάκας, τους τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού και τη νόσο του Πάρκινσον.

Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου – πρόσθεσε ο κ. Βλασταράκος – ενδιαφέρεται τα μέγιστα για την κοινωνική προσφορά, την επιστημονική και εκπαιδευτική δράση σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο και είναι αρωγός και συμπαραστάτης κάθε προσπάθειας προς αυτή την κατεύθυνση.

O Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα αναλάβει δράσεις και θα εργαστεί με τους ειδικούς ώστε να αυξηθεί η δωρεά και οι μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα σταματήσουν να χάνονται στην Ελλάδα ανθρώπινες ζωές, εξαιτίας της έλλειψης δοτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.