Έχω Λέμφωμα και ΣυνεχίΖω να Ζω τη Ζωή μου!

Έχω Λέμφωμα και ΣυνεχίΖω να Ζω τη Ζωή μου!

Με κεντρικό σύνθημα “Έχω Λέμφωμα και ΣυνεχίΖω να Ζω τη Ζωή μου”, ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου-ΑγκαλιάΖΩ με τη χορηγία της Roche Hellas και την υποστήριξη της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, ξεκινά μεγάλη εκστρατεία με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του λεμφώματος, του 5ου πιο συχνού καρκίνου στην Ευρώπη.

Συνοδοιπόροι στην εκστρατεία αυτή, για τη διανομή ενημερωτικού υλικού θα είναι οι Σύλλογοι Ασθενών που συνεργάζονται με τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου-ΑγκαλιάΖΩ ανά την Ελλάδα, Αντικαρκινικά και Αιματολογικά Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια και Εκκλησίες, ενώ θα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά για την εκστρατεία και σε ιατρικά Συνέδρια. Το ενημερωτικό έντυπο έχει τριπλούς αποδέκτες και απευθύνεται σε ασθενείς, σε φροντιστές ασθενών αλλά και στο ευρύτερο κοινό, το οποίο ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για τη νόσο.

H κα Ολυμπία Χαλδαίου-Μπήτρου, Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου-ΑγκαλιάΖΩ δήλωσε ότι: «Ο Όμιλος ΑγκαλιάΖΩ, μέσα από ενημερωτικές δράσεις έχει ευαισθητοποιήσει και κινητοποιήσει χιλιάδες άτομα για την πρόληψη του καρκίνου. Στην εκστρατεία μας αυτή έχουμε βασικό σύμμαχο και υποστηρικτή την εταιρία Roche Hellas, με σκοπό να υλοποιήσουμε μια σειρά από δράσεις ώστε να ενημερωθούν όσο το δυνατό περισσότεροι συνάνθρωποί μας για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του λεμφώματος, μιας δυνητικά ιάσιμης νόσου».

«Η συνεχής έρευνα για το λέμφωμα έχει οδηγήσει σε αποτελεσματικές θεραπείες με επακόλουθο την αύξηση του χρόνου επιβίωσης των ασθενών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. H Roche Hellas, με κεντρικό γνώμονα τον ασθενή, αγκαλιάζει τέτοιες πρωτοβουλίες που ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν την ελληνική κοινωνία» αναφέρει η κα Δήμητρα Κιντώνη, Product Strategy Director της Roche Hellas.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκστρατείας θα μεταδίδονται ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά κοινωνικά μηνύματα με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της έγκαιρης διάγνωσης του λεμφώματος. Το τηλεοπτικό μήνυμα προβάλλεται σε κινηματογραφικές αίθουσες του δικτύου Cine News τους μήνες Ιούλιο και Σεπτέμβριο, ενώ παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης της ενημερωτικής εκστρατείας προβάλλεται σε οθόνες επιλεγμένων φαρμακείων , αιματολογικών νοσοκομείων καθώς και σε ιατρικά συνέδρια.

Αρωγός στην εκστρατεία θα είναι και το κανάλι του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου- ΑγκαλιάΖΩ στο YouTube, προβάλλοντας το ενημερωτικό βίντεο το οποίο παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη διάγνωση και την αντιμετώπιση του λεμφώματος.

Περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με την ασθένεια υπάρχουν στην ενημερωτική ιστοσελίδα www.onlymphoma.gr η οποία έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο της εκστρατείας και είναι ενσωματωμένη και στην επίσημη ιστοσελίδα του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου-ΑγκαλιάΖΩ ( www.agaliazo.gr/onlymphoma).

Σχετικά με τη νόσο

Λέμφωμα
Το λέμφωμα είναι μια μορφή καρκίνου που μπορεί να αναπτυχθεί όταν υπάρξει κάποια δυσλειτουργία στον τρόπο παραγωγής ενός λεμφοκυττάρου, με αποτέλεσμα το κύτταρο να γίνει καρκινικό λόγω του συνεχούς, ανεξέλεγκτου, μη ομαλού κυτταρικού πολλαπλασιασμού που δεν ανταποκρίνεται στους κανονικούς φυσιολογικούς ελέγχους. Τα καρκινικά λεμφοκύτταρα, όπως και τα φυσιολογικά, μπορούν να αναπτυχθούν σε πολλά μέρη του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένων των λεμφαδένων, του σπλήνα, του μυελού των οστών, του αίματος ή άλλων οργάνων.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στην Ελλάδα παρουσιάζονται περίπου 2.000-2.500 νέες περιπτώσεις κάθε χρόνο. Τα λεμφώματα διακρίνονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, τα Hodgkin λεμφώματα και τα μη –Hodgkin λεμφώματα.

Μη-Hodgkin Λέμφωμα (NHL)
Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί υπότυποι του λεμφώματος μη-Hodgkin (αποτελούμενοι κυρίως από κακοήθη B-κύτταρα), οι οποίοι κατηγοριοποιούνται με βάση διάφορους προγνωστικούς παράγοντες. Η πρόγνωση της νόσου εξαρτάται από το στάδιο της νόσου, τον αριθμό των σημείων του σώματος που έχουν προσβληθεί, την ηλικία του ασθενούς και άλλες αιτίες.
Το συνηθέστερο σύμπτωμα των μη-Hodgkin λεμφωμάτων είναι διόγκωση χωρίς πόνο στους λεμφαδένες στο λαιμό, τις μασχάλες ή τη βουβωνική χώρα. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, νυχτερινούς ιδρώτες, αίσθημα κόπωσης, απώλεια βάρους, κνησμό. Εκτιμάται ότι στην Ελλάδα, παρουσιάζονται περίπου 2.000 νέες περιπτώσεις κάθε χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.