Η Ελληνική Πρωτοβουλία στηρίζει το Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων – CLEO

Η Ελληνική Πρωτοβουλία στηρίζει το Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων – CLEO

Για την πρόληψη ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων Η Ελληνική Πρωτοβουλία ανακοίνωσε νέα χορηγία ύψους $ 25.000 στο Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων – CLEO.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία υποστηρίζει το CLEO στην προσπάθεια του να βελτιώσει την ασφάλεια των ασθενών καθώς και την ποιότητα των υπηρεσιών ιατρικής περίθαλψης στην Ελλάδα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και τον εξορθολογισμό της χρήσης αντιβιοτικών. Το CLEO ξεκίνησε εφαρμόζοντας μικρά projects με σκοπό να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα του Ελληνικού συστήματος υγείας, αυτό των νοσοκομειακών λοιμώξεων.

Κάθε χρόνο, 3000 ασθενείς πεθαίνουν από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, όταν 50% από αυτές θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Ένα σημαντικό κομμάτι των λοιμώξεων αυτών, προκαλούνται από μικρόβια που έχουν αντοχή στα αντιβιοτικά. Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα βρίσκεται στη κορυφή της Ευρώπης στην χορήγηση αντιβιοτικών αλλά και των λοιμώξεων σχετιζόμενων με μικρόβια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.

Μέσω της χορηγίας του ΤΗΙ, το CLEO θα μπορέσει να πραγματοποιήσει ένα νέο πρόγραμμα ελέγχου της χρήσης των αντιβιοτικών. Μέσα από η συνεργασία της ομάδας του CLEO με εξειδικευμένο προσωπικό διδασκαλίας, έρευνας, ιατρικού-νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το CLEO σκοπεύει να αξιολογήσει τη χορήγηση αντιβιοτικών σε ελληνικά νοσοκομεία ώστε να είναι εφικτός ο σχεδιασμός παρεμβάσεων που θα συμβάλουν στον εξορθολογισμό της χρήσης τους.

Δείτε το video για το σωστό πλύσιμο των χεριών μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.