Ιατρείο Νικητών Καρκίνου

Ιατρείο Νικητών Καρκίνου

Το νοσοκομείο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας (15 Φεβρουαρίου) και στο πλαίσιο της λειτουργίας του πρώτου στην Ελλάδα Ιατρείου Νικητών Καρκίνου (Ιατρείο Νι.Κα.), ανακοινώνει την παροχή εξατομικευμένου προγράμματος παρακολούθησης των αποθεραπευμένων νέων που νόσησαν από καρκίνο στην παιδική ηλικία.

Οι αποθεραπευμένοι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται τους συνεργαζόμενους με το εν λόγω πρόγραμμα ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και να υποβάλλονται στις απαραίτητες κλινικές, αιματολογικές και απεικονιστικές εξετάσεις, κατόπιν παραπομπής από το Ιατρείο Νι.Κα. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, θα εκπονείται εξατομικευμένο πρόγραμμα παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα είναι ετήσιο, απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών και προσφέρεται στη συμβολική τιμή των 50 ευρώ. Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210 6869 431 (Ιατρείο Νι.Κα.).

Η Παιδίατρος – Αιματολόγος – Ογκολόγος & Διευθύντρια της Ογκολογικής Κλινικής Παιδιών & Εφήβων ΜΗΤΕΡΑ, κα Ελένη Βασιλάτου- Κοσμίδη δήλωσε: «Το Ιατρείο Νι.Κα. δημιουργήθηκε από την Ογκολογική Κλινική Παιδιών & Εφήβων ΜΗΤΕΡΑ με στόχο την παρακολούθηση των νέων που έχουν θεραπευθεί από καρκίνο. Πρόσφατα, μάλιστα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των δύο χρόνων λειτουργίας της Κλινικής, διοργανώσαμε την 2η επιστημονική ημερίδα, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν -μεταξύ άλλων- θέματα που αφορούν στους αποθεραπευμένους νέους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο υποστηρίζεται ηθικά από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ατόμων με Νεοπλασματική Ασθένεια κατά την Παιδική και Εφηβική ηλικία «Το Κύτταρο», ξεκίνησε από την επιτακτική ανάγκη παρακολούθησης των αποθεραπευμένων νέων, αφού σήμερα πια γνωρίζουμε ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης ορισμένων προβλημάτων υγείας εξαιτίας της προηγηθείσας νόσου και της χορηγηθείσας για τη νόσο θεραπευτικής αγωγής».
Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία αυτή, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΜΗΤΕΡΑ κ. Ανδρέας Καρταπάνης τόνισε ότι: «Με την ίδρυση της Ογκολογικής Κλινικής Παιδιών & Εφήβων και του πρώτου στην Ελλάδα Ιατρείου Νι.Κα., αλλά και με την εμπειρία των 10 και πλέον χρόνων λειτουργίας του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, έχουμε τη δυνατότητα να χαρίσουμε το χαμόγελο στα παιδιά που νοσούν και τις οικογένειες που πάσχουν μαζί τους. Το ΜΗΤΕΡΑ στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής του Ευθύνης κι έχοντας στο πλευρό του την εθελοντική σύμπραξη των συνεργατών ιατρών, προσφέρει ποιοτική και ουσιαστική φροντίδα στους νέους που έχουν ιαθεί από καρκίνο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.