«Ιατρική επανάσταση» φέρνει κλινική δοκιμή κατά όγκου του εγκεφάλου!

«Ιατρική επανάσταση» φέρνει κλινική δοκιμή κατά όγκου του εγκεφάλου!

«Ιατρικό επίτευγμα» ανακήρυξε ο Αμερικάνικος Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) κλινική δοκιμή που σκότωσε όγκο εγκεφάλου!
Η Stephanie Lipscomb διαγνώστηκε με καρκίνο εγκεφάλου τον Ιούλιο του 2011, σε ηλικία 20 ετών. Έλαβε χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και κρανιοτομή για αφαίρεση του όγκου. Όμως τον Απρίλιο του 2012 ο καρκίνος επέστρεψε! Γλοιοβλάστωμα 4ου σταδίου. Ο πιο επιθετικός καρκίνος εγκεφάλου…
Οι επιλογές της Stephanie ήταν περιορισμένες. Δεν μπορούσε να κάνει κι άλλη ακτινοθεραπεία και ο όγκος δεν αντιδρούσε στην χημειοθεραπεία. Οι γιατροί στο Duke University της πρότειναν μια κλινική δοκιμή που δεν είχε δοκιμαστεί ποτέ σε ανθρώπους. Θα έβαζαν κατευθείαν στον εγκέφαλο επανασχεδιασμένο ιό πολιομυελίτιδας. Ο ιός επιτέθηκε στον όγκο προκαλώντας τη συρρίκνωσή του και «ξύπνησε» το ανοσοποιητικό σύστημα για να επιτεθεί κι αυτό στον όγκο.
Μέσα σε μερικούς μήνες ο όγκος της Stephanie εξαφανίστηκε! Σήμερα θεωρείται ότι θεραπεύτηκε, καθώς μετράει ήδη 4 χρόνια χωρίς καρκίνο.
Αρκετοί ασθενείς ανταποκρίθηκαν θετικά στη δοκιμή και με την επιτυχία της Stephanie Lipscomb ο FDA έκρινε τη δοκιμή ως «ιατρική επανάσταση».
Αυτό επιτρέπει στους ερευνητές να απορροφήσουν κονδύλια από εταιρείες για τη συνέχεια της έρευνας, ώστε η κλινική δοκιμή να είναι ανοιχτή και για άλλους καρκίνους.

Πηγή: http://wspa.com/2016/05/16/brain-cancer-breakthrough-polio-virus-killed-tumor-in-upstate-woman/

1 comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.