Nursing Now : ο ρόλος του νοσηλευτή στη δημόσια υγεία

Nursing Now : ο ρόλος του νοσηλευτή στη δημόσια υγεία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ξεκίνησε Καμπάνια Ενίσχυσης της παρουσίας των Νοσηλευτών Διεθνώς, με στόχο τη βελτίωση της δημόσιας Υγείας.

Στόχος της εκστρατείας, έως το τέλος του 2020, είναι η ενίσχυση του προφίλ και της θέσης της νοσηλευτικής, ενώ εστιάζεται σε 5 τομείς:

Στην ενίσχυση της φωνής των νοσηλευτών και των μαιών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
Στην ώθηση για μεγαλύτερη επένδυση των συστημάτων υγείας στο νοσηλευτικό προσωπικό.
Στην τοποθέτηση περισσότερων νοσηλευτών σε ηγετικές θέσεις.
Στη διεξαγωγή μελετών προκειμένου να διαπιστωθεί που θα μπορούσαν οι νοσηλευτές να έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση.
Στην ανταλλαγή των καλύτερων νοσηλευτικών πρακτικών.

Εκτιμάται ότι η ενίσχυση της νοσηλευτικής διεθνώς μπορεί να έχει μια τριπλή επίδραση στη βελτίωση της υγείας, της ισότητας των φύλων, μέσω της ενίσχυσης των γυναικών, αλλά και στην οικοδόμηση ισχυρότερων οικονομιών.

Η εκστατεία θα διαρκέσει έως το τέλος του 2020, έτος που σηματοδοτεί την 200η επέτειο από τη γέννηση της Florence Nightingale.

Σκοπός της είναι, λοιπόν, η βελτίωση της εικόνας που συνοδεύει τους νοσηλευτές, στην ενίσχυση της επιρροής τους και στη μεγιστοποίηση της συνεισφοράς τους, ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση όλων, διεθνώς, στην υγεία και την περίθαλψη. Οι δράσεις αφορούν και τις μαίες, καθώς συχνά τα δύο επαγγέλματα αλληλοσυμπληρώνονται.

Πηγή: virus.com.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.