«ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»: Δράσεις για την ανάδειξη της προσφοράς μυελού

«ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»: Δράσεις για την ανάδειξη της προσφοράς μυελού

Με τη συγκινητική πρωτοβουλία και χορηγία του Ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη Grecotel S.A. και σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνου οργανώθηκαν, από 14 έως 18 Οκτωβρίου, ενημερωτικές δράσεις για την ανάδειξη της σημασίας της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών.
Πιο συγκεκριμένα, οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν οι εξής:
– Eνημερωτική ομιλία και εγγραφές εθελοντών δοτών στο Grecotel CAPESOUNIO, στα ξενοδοχεία της Grecotel, WHITE PALACE, CRETA PALACE, CARAMEL και σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης.
– Μεγάλη ενημερωτική εκδήλωση από τον Δήμο Ρεθύμνου, έξω από το χώρου του Δημαρχείου, για την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών.
– Παράλληλη εκδήλωση που οργάνωσε το Σωματείο «ΔΡΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ» μέσα από το πρόγραμμα αλληλεγγύης για το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Ρεθύμνης και την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου « ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, χαιρέτησε τις εκδηλώσεις με μήνυμα της στο οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Κάθε πρωτοβουλία συμπαράστασης και αγάπης προς τα άρρωστα παιδιά μιλάει απευθείας στην καρδιά μας (…) Πρωτοβουλίες σαν τη δική σας είναι πολύτιμες για εμάς καθώς μας ενθαρρύνουν και συμβάλλουν σε έναν αγώνα που χάρισε μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή σε 770 παιδιά. Έναν αγώνα που συνεχίζεται δυναμικά μέσα από το πρώτο Ογκολογικό Νοσοκομείο για παιδιά στην Ελλάδα, τον Ξενώνα της “ΕΛΠΙΔΑΣ” και την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ” ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” (…) Παράλληλα το πρόγραμμα των αδελφοποιήσεων με τα μεγαλύτερα ογκολογικά νοσοκομεία του κόσμου που ξεκινήσαμε και το εθνικό κέντρο μεταμοσχεύσεων για παιδιά που προγραμματίζουμε ως επόμενο βήμα καθιστούν κάθε στήριξη στο έργο μας ακόμα πιο πολύτιμη».
Από την πλευρά του, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης του Μυελού των Οστών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», Παιδίατρος-Αιματολόγος Στέλιος Γραφάκος, είπε χαρακτηριστικά «Μας πονάνε τα χαμηλά ποσοστά των εθελοντών δοτών στη χώρα μας. Υπάρχουν 26 εκατ. εθελοντές δότες στον κόσμο. Στην Ελλάδα γίνονται περισσότερες από 200 μεταμοσχεύσεις και τουλάχιστον οι 130 γίνονται με ξένους δότες, όχι με δότες συγγενών».
Δύο στελέχη του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ», που σε μικρή ηλικία νόσησαν από καρκίνο, συγκίνησαν το κοινό στέλνοντας το δικό του μήνυμα: Η Παναγιώτα Καραφυλλίδου, κοινωνική λειτουργός, που νίκησε την λευχαιμία με τη μεταμόσχευση, είπε χαρακτηριστικά: «Προσπαθώ να συμβάλλω με τον τρόπο μου στην αύξηση των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας, γιατί γνωρίζω από προσωπική εμπειρία το πόσο σημαντικό και πόσο χρήσιμο είναι να είναι κάποιος εθελοντής αιμοδότης (…) Είναι μια διαδικασία ακίνδυνη και πολύ σημαντική για εμάς τους ασθενείς». Από την πλευρά της η Έφη Βλάμη, γραμματέας στο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και παράλληλα πρωταθλήτρια ξιφασκίας με αμαξίδιο, είπε: «Νιώθω πολύ χαρούμενη που μπορώ με τον τρόπο μου να βοηθήσω να βρεθούν και άλλοι συμβατοί δότες για τους ασθενείς μιας και εγώ δεν μπορώ να γίνω δότρια εφόσον είχαν νοσήσει στα 14 μου χρόνια από οστεοσάρκωμα. Στη δική μου περίπτωση δεν χρειάστηκε να γίνει μεταμόσχευση. Έγινε ακρωτηριασμός. Το πρόβλημα μου ξεπεράστηκε. Σήμερα είμαι πρωταθλήτρια ξιφασκίας με αμαξίδιο και μέσα από την εργασία μου στο “Όραμα Ελπίδας” προσπαθώ με κάθε τρόπο να βοηθήσω τους ασθενείς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.