«Ορόσημα στην Μικροβιολογία» τα ερευνητικά εργαστήρια της MSD

«Ορόσημα στην Μικροβιολογία» τα ερευνητικά εργαστήρια της MSD

Μια ακόμη πολύ σημαντική διάκριση για το σημαντικό ερευνητικό της έργο έλαβε και φέτος η MSD, στην επέτειο των 125 χρόνων από την ίδρυσή της. Συγκεκριμένα, τα δυο ερευνητικά εργαστήρια της εταιρείας στο Rahway, N.J. και στο West Point, Pa. ανακηρύχθηκαν από την Αμερικανική Μικροβιολογική Εταιρεία (American Society for Microbiology – ASM), ως «Ορόσημα στην Μικροβιολογία» (“Milestones in Microbiology”) για την συμβολή τους στα φάρμακα κατά των λοιμωδών νοσημάτων και στα εμβόλια αντίστοιχα. Είναι η πρώτη φορά που ερευνητικά εργαστήρια μιας βιοφαρμακευτικής εταιρείας, αλλά και μιας βιομηχανίας εν γένει, λαμβάνουν αυτή την τιμητική διάκριση και αναγνώριση.
Το πρόγραμμα «Ορόσημα στην Μικροβιολογία» της Αμερικανικής Μικροβιολογικής Εταιρείας, βραβεύει θεσμικούς φορείς και επιστήμονες που συμβάλλουν ριζικά στην πρόοδο της μικροβιολογικής επιστήμης. Τα ερευνητικά εργαστήρια της MSD έλαβαν την διάκριση αυτή, για τις παρακάτω πρωτοποριακές (μεταξύ άλλων) ανακαλύψεις:
• Την εξέλιξη της δεξαμενής βαθιάς ζύμωσης, σε συνεργασία με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες και κυβερνητικούς φορείς, που άνοιξε τον δρόμο για την μαζική παραγωγή της πενικιλίνης
• Την συνεργασία με τον Selman Walksman του Πανεπιστημίου Rutgers, N.J. που αποτέλεσε μια από τις πρώτες επίσημες συμπράξεις ιδιωτικών εταιρειών με την ακαδημαϊκή κοινότητα, η οποία οδήγησε στην απόδειξη ότι η στρεπτομυκίνη ήταν αποτελεσματική στη θεραπεία της φυματίωσης
• Την θέσπιση ενός προγράμματος ελέγχου φυσικών ουσιών, που επέτρεψε στους ερευνητές της MSD να αναπτύξουν πολλά αντιβιοτικά φάρμακα, καλλιεργώντας και ελέγχοντας δείγματα οργανισμών που είχαν ληφθεί από όλα τα μέρη του κόσμου
• Την ανάπτυξη της θεραπείας για την τύφλωση των ποταμών (ογκοκερκίαση), για την οποία το μέλος των ερευνητικών εργαστηρίων της MSD, William Campell έλαβε το βραβείο Nobel 2015 Φυσιολογίας ή Φαρμακευτικής
• Την ανάπτυξη μιας ευρείας γκάμας εμβολίων για την πρόληψη πολλών ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων. Επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος ήταν ο πρωτοπόρος λοιμοξιολόγος Dr. Maurice Hilleman

«Κατά την άποψη της Αμερικανικής Μικροβιολογικής Εταιρείας, τα Ερευνητικά Εργαστήρια της MSD όχι μόνον ικανοποιούν αλλά και ξεπερνούν τα απαιτούμενα κριτήρια για την αναγνώρισή τους ως Ορόσημα στην Μικροβιολογία» δήλωσε η πρόεδρος της Αμερικανικής Μικροβιολογικής Εταιρείας Susan Sharp. «Είμαστε δε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς αποτελούν τα πρώτα βιομηχανικά εργαστήρια στα οποία απονέμεται ο τίτλος Ορόσημα» συμπλήρωσε.
«Αποτελεί μεγάλη τιμή για την MSD να είναι η πρώτη βιοφαρμακευτική εταιρεία που τιμάται με αυτή την αναγνώριση από την Αμερικανική Μικροβιολογική Εταιρεία, ταυτόχρονα μάλιστα με τον εορτασμό της 125ης επετείου από την ίδρυσή μας» δήλωσε ο πρόεδρος των Ερευνητικών Εργαστηρίων της MSD Dr Roger Perlmutter, για να συμπληρώσει ότι «Είμαστε περήφανοι για την κληρονομιά μας στην αντιμικροβιακή έρευνα και παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας για την πρόληψη και θεραπεία των λοιμωδών νοσημάτων.»
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Ορόσημα στην Μικροβιολογία της Αμερικανικής Μικροβιολογικής Εταιρείας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.asm.org/milestones-in-microbiology.

Η δέσμευση της MSD για τα λοιμώδη νοσήματα
Εδώ και πάνω από 80 χρόνια, η MSD έχει συμβάλλει στην ανακάλυψη και την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων και εμβολίων κατά των λοιμωδών νοσημάτων. Επί του παρόντος, η MSD έχει υπό εξέλιξη 10 μελέτες Φάσης 2 και 3 για την πρόληψη και θεραπεία λοιμωδών νοσημάτων.

Σχετικά με την MSD
Εδώ και 125 χρόνια, η MSD αποτελεί έναν παγκόσμιο ηγέτη στη φροντίδα υγείας με βασικό σκοπό να βοηθάει τον κόσμο να είναι καλά. Η MSD ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2010 απασχολώντας σήμερα περισσότερους από 250 υπαλλήλους και έχει ως όραμα να οδηγεί τις εξελίξεις για να βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων στην Ελλάδα. Η ονομασία MSD είναι το εμπορικό σήμα της Merck & Co., Inc., Kenilworth, Ν.J., ΗΠΑ.
Δέσμευση της MSD, είναι η αύξηση της πρόσβασης των ασθενών στην υγειονομική περίθαλψη, μέσω πολιτικών που διευρύνουν την κάλυψη ασθενών, προγραμμάτων και συνεργασιών. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.msd.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.