Παγκόσμια Ημέρα κατά του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου

Η 10η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα Λύκου από το 2004 και από όλες τις διεθνείς οργανώσεις για το συστηματικό ερυθηματώδη λύκο με στόχο την ενημέρωση του κοινού και των φορέων υγείας.

Ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα υγείας, δεν κάνει διακρίσεις, προσβάλλει ανθρώπους από όλο τον κόσμο και ανθρώπους όλων των ηλικιών. Υπολογίζεται ότι πάσχουν από αυτό το νόσημα 5 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Είναι μια χρόνια αυτοάνοση νόσος η οποία μπορεί να προσβάλλει όλα τα όργανα του σώματος και να γίνει απειλητική για τη ζωή των πασχόντων.

Ενώ δεν υπάρχει τελική και οριστική θεραπεία, η νόσος μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία στις περισσότερες περιπτώσεις με την έγκαιρη διάγνωση και την εξειδικευμένη φαρμακευτική αγωγή και ιατρική φροντίδα.

Ο στόχος της παγκόσμιας ημέρας λύκου είναι η ενημέρωση και η κατανόηση για το τι είναι αυτό το νόσημα, η βελτίωση των ιατρικών παροχών στους πάσχοντες, η έγκαιρη διάγνωση, η αύξηση της έρευνας στον τομέα της αιτιοπαθογένειας και της θεραπείας, η ευαισθητοποίηση του κοινού και της πολιτείας και η υποστήριξη των ασθενών με σκοπό την καλύτερη ποιότητα ζωής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το http://www.tosomasoumilaei.gr/ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΕΡΥΘΗΜΑΤΩΔΗΣ-ΛΥΚΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.