Παιδιατρική Metropolitan: όλες οι υπηρεσίες για τη φροντίδα του παιδιού σας

Παιδιατρική Metropolitan: όλες οι υπηρεσίες για τη φροντίδα του παιδιού σας

Αν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό το οποίο κάνει ξεχωριστή την Παιδιατρική Metropolitan, δεν είναι ο εξοπλισμός της με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ούτε το γεγονός ότι καλύπτει κάθε παιδιατρική υποειδικότητα, ούτε οι υψηλότατες υπηρεσίες παιδιατρικής φροντίδας που προσφέρει, ούτε η διαρκής ετοιμότητα στην οποία βρίσκεται. Ούτε ακόμη το γεγονός ότι η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με το παιδί είναι πάντα το πρώτο βήμα για την παροχή αυτής της φροντίδας. Το χαρακτηριστικό που την κάνει τόσο ξεχωριστή είναι η αγάπη που παρέχεται αφειδώς στο παιδί, ο σεβασμός και η ενημέρωση που παρέχεται στο συνοδό, καθώς και η αγαστή συνεργασία μιας έμπειρης ομάδας με τον οικογενειακό παιδίατρο.

Ο οικογενειακός παιδίατρος είναι συνεργάτης της Κλινικής και έχει λόγο σε κάθε φάση νοσηλείας του παιδιού. Θα ενημερωθεί και θα λάβει αντίγραφα των εξετάσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ακόμη, η επανεκτίμηση θα γίνει από τον παιδίατρο σε καθορισμένο χρόνο. Τα στοιχεία χορηγούνται και στους γονείς κατά την έξοδο και περιλαμβάνουν αντίγραφο των εξετάσεων, οδηγίες για τη συνέχιση της αγωγής και το χρόνο επανεκτίμησης από τον οικογενειακό παιδίατρο. Στόχος είναι η πλήρης αποκατάσταση της υγείας του μικρού ασθενούς και η εξασφάλιση της καλύτερης συνέχειας γι’ αυτόν.

Σε διαρκή ετοιμότητα

Στην Παιδιατρική Metropolitan προσφέρονται όλες οι υπηρεσίες, από τον απλό έλεγχο μέχρι και την αντιμετώπιση της πιο επείγουσας περίπτωσης. Στεγάζεται στον 4ο όροφο του Θεραπευτηρίου, σε σύγχρονους, ευρωπαϊκών προδιαγραφών χώρους και διαθέτει άνετα δωμάτια, εξοπλισμένα με τα απαραίτητα τεχνικά μέσα για τη φροντίδα των παιδιών. Η Παιδιατρική Metropolitan, τα Ιατρεία Επειγόντων της Κλινικής και τα εργαστήρια βρίσκονται συνεχώς σε 24ωρες εφημερίες, έτοιμα να ανταποκριθούν σε κάθε κατάσταση, όσο έκτακτη και αν είναι. Τη στιγμή που θα υπάρξει αιφνίδιο θέμα υγείας, μια επίσκεψη στα ιατρεία της Παιδιατρικής θα συμβάλει στην ανακούφιση της έντασης και στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όλοι οι εργαστηριακοί έλεγχοι…

Ακτινογραφίες, Υπέρηχοι, Αξονικές και Μαγνητικές Τομογραφίες, Σπινθηρογραφήματα, Λήψη Αίματος, Ούρων και άλλων βιολογικών υγρών είναι έλεγχοι που δυσκολεύουν ακόμη και ενήλικες ασθενείς, καθώς απαιτούν τη συνεργασία τους, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για παιδιά. Το εξειδικευμένο προσωπικό εξασφαλίζει τη μικρότερη δυνατή ενόχληση του μικρού ασθενούς. Γιατί αυτό που απαιτείται όταν πρόκειται για παιδιά, που όσο χαριτωμένα είναι άλλο τόσο απρόθυμα είναι να συνεργαστούν με αγνώστους, είναι υψηλή εξειδίκευση και γνώση του χειρισμού τους.
…και όλοι οι εξειδικευμένοι έλεγχοι

Η Παιδιατρική Metropolitan είναι στελεχωμένη από ιατρούς που καλύπτουν όλο το φάσμα των εξειδικεύσεων της Παιδιατρικής και της Παιδοχειρουργικής. Έτσι, ο κάθε μικρός ασθενής μπορεί, προγραμματισμένα ή έκτακτα, να υποβληθεί σε εξετάσεις από: Παιδοαλλεργιολόγο, Παιδολοιμωξιολόγο, Παιδοενδοκρινολόγο, Παιδογαστρεντερολόγο, Παιδονευρολόγο, Παιδονεφρολόγο, Νευροχειρουργό, Παιδοκαρδιολόγο, Παιδοπνευμονολόγο, Παιδοαιματολόγο-Ογκολόγο, Παιδορευματολόγο, Παιδοχειρουργό, Παιδοφθαλμίατρο, Παιδοωτορινολαρυγγολόγο, Παιδοδερματολόγο, Αναπτυξιολόγο, Παιδοψυχίατρο, Παιδίατρο Ειδικό στις Δυσλιπιδαιμίες της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Η καλή φροντίδα περιλαμβάνει πολλά

Το πρόγραμμα διατροφής κάθε ασθενούς είναι απαιτητικό και οφείλει να ακολουθεί κανόνες ανάλογους του νοσήματος για το οποίο αυτός νοσηλεύεται. Έτσι, το προσωπικό της Παιδιατρικής πλαισιώνεται από διατροφολόγους που φροντίζουν για το καλύτερο.
Το προσωπικό είναι σε θέση να στηρίξει ψυχολογικά κάθε γονιό και παιδί. Επιπλέον, αν χρειαστεί, ειδικοί ψυχολόγοι ή/και ψυχίατροι είναι έτοιμοι να διευθετήσουν κάθε πρόβλημα.

Οι άνθρωποι που κάνουν τη διαφορά

Σύμβουλος της Διοίκησης με ευθύνη της Παιδιατρικής Metropolitan: Καθηγητής Δ. Καφετζής, Διευθυντής: Δρ Γ. Τσόλας, Επιμελητές: Ι. Βελισσαρίου, Ι. Πελαγιάδης, Α. Μαύρη, Α. Λύρα, Ε. Κότσιφα, Β. Λεβιδιώτη, Μ. Κουφαδάκη, Α. Παπάζογλου, Αλλεργιολογικό: Α. Καλομπάτσου, ΩΡΛ-Ακοολογικό: Ι. Οικονομίδης, Αναπτυξιακή Παιδιατρική: Α. Νικολάου, Δ. Μπαστάκη, Α. Πετρόπουλος, Γαστρεντερολογικό: Γ. Χουλιάρας, Ενδοκρινολογικό – Διαβητολογικό: Σ. Διαμαντόπουλος, Ιατρείο Yπερλιπιδαιμίας Παιδιών & Εφήβων: Γ. Τσόλας, Λογοθεραπεία: Μ. Οικονομίδου, Λοιμωξιολογικό: Ι. Βελισσαρίου, Νευρολογικό: Κ. Σκιαδάς, Β. Ζούβελου, Νευροχειρουργικό: Δ. Κομπόγιωργας, Νεφρολογικό & Ενούρησης Παίδων: Φ. Κομιανού, Ορθοπαιδικό: Μ. Λυκίσσας, ομάδα κ. Ν. Πικουλή, Οφθαλμολογικό: Μ. Χαμοδράκα-Φωτοπούλου, Δ. Καφετζή, Παιδοακτινολογικό: Μ. Παπαδογιάννης, Παιδοκαρδιολογικό: Γ. Κωνσταντοπούλου, Β. Τσιριμπής, Παιδοπνευμονολογικό: Ε. Κότσιφα, Πλαστική Χειρουργική: Π. Δημοβέλης, Ρευματολογικό: Δ. Μαρίτση, Λ. Φώτης, Παιδοψυχιατρική: Β. Θέμελη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.