Σπίλοι: Ολόσωμη Χαρτογράφηση Δέρματος και καρκίνος του Δέρματος

Σπίλοι: Ολόσωμη Χαρτογράφηση Δέρματος και καρκίνος του Δέρματος

Το 90%-95% των μελανωμάτων είναι ιάσιμο με την έγκαιρη διάγνωση

Το δέρμα μας είναι όπως ένας χάρτης! Επάνω του φέρει διάφορα «σημάδια» που φανερώνουν την κατάσταση του αλλά και μέσω αυτών μας προειδοποιεί για ενδεχόμενο κίνδυνο! Το πιο συνηθισμένο και εμφανές «σημάδι» είναι οι σπίλοι, όπως ονομάζονται επιστημονικά οι γνωστές σε όλους μας ελιές. Υπάρχουν στο δέρμα σχεδόν κάθε ανθρώπου, με τη μορφή εξογκωμένων ή επίπεδων σημείων, με διαφορετικό, συνήθως πιο σκούρο, χρώμα από αυτό της επιδερμίδας. Στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελούν ακίνδυνες δυσπλασίες αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις σπίλων που πρέπει να παρακολουθούνται ή να αφαιρούνται προκειμένου να αποφευχθεί η εξέλιξη τους ή ενδεχόμενη εμφάνιση μελανώματος, δερματικού καρκίνου.
«Ο καθένας από εμάς θα πρέπει να φροντίζει για την υγεία του δέρματος του παρακολουθώντας το και λαμβάνοντας μέτρα προστασίας του, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, σε σχέση με την ηλιακή ακτινοβολία», τονίζει ο Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Dr. Τζερμιάς. «Θα πρέπει να παρατηρούμε το δέρμα μας, εστιάζοντας την προσοχή μας σε νεοεμφανιζόμενους σπίλους, τυχόν μεταβολές στο χρώμα, το μέγεθος, το πάχος τους, αλλαγές στο δέρμα που βρίσκεται γύρω από αυτούς ή κάποια ασυνήθιστη αίσθηση, όπως κνησμός ή κάψιμο κ.α. Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις όπου και η πιο λεπτομερής δική μας παρατήρηση δεν αρκεί. Τότε θα πρέπει να αναζητήσουμε μια πιο επιστημονική, ακριβή και τεκμηριωμένη άποψη μέσω της προληπτικής εξέτασης: Aυτοματοποιημένη Oλόσωμη Xαρτογράφηση».
Η αυτοματοποιημένη ολόσωμη χαρτογράφηση δέρματος σε συνδυασμό με την ψηφιακή δερματοσκόπηση είναι αδιαμφισβήτητα η πλέον ενδεδειγμένη προληπτική ολόσωμη εξέταση για όλους, αλλά και η πλέον αξιόπιστη μέθοδος για την ολοκληρωμένη και συστηματική παρακολούθηση της υγείας του δέρματος, ειδικότερα στα άτομα που διατρέχουν κίνδυνο εμφάνισης δερματικού καρκίνου τονίζει ο Dr. Χριστόφορος Τζερμιάς, εξηγώντας τα οφέλη και τη σημασία της εξέτασης για την πρόληψη των δερματικών βλαβών αλλά και του δερματικού καρκίνου.
«Με τη ολόσωμη ψηφιακή χαρτογράφηση μέσω του συστήματος IQ Total Body Mapping εστιάζουμε με τη λήψη εικόνων του δέρματος «από την κορυφή έως τα νύχια» την προσοχή μας στην παραμικρή μεταβολή που μπορεί να παρουσιαστεί στους σπίλους (ελιές) και έτσι να εντοπίσουμε άμεσα τα σημεία που χρήζουν προσοχής, εκμηδενίζοντας το περιθώριο ανθρώπινου λάθους. Ιδιαίτερα στην περίπτωση που τα αποτελέσματα της χαρτογράφησης χρήζουν περεταίρω διερεύνησης, μέσω της λειτουργίας «FotoFinder Bodyscanner Tower (ATBM)» προχωράμε σε εξειδικευμένη αποτύπωση κάθε βλάβης τους δέρματος και κάθε σπίλου ξεχωριστά, ενώ το εργαλείο MoleAnalyser του συστήματος, μας δίνει άμεσα μια δεύτερη εκτίμηση, αξιολογώντας την επικινδυνότητα της αλλοίωσης του σπίλου».
Η εξέταση της δερματοσκόπησης και της ολόσωμης ψηφιακής χαρτογράφησης αρκεί να γίνεται μόνο μια φορά το χρόνο για τον προληπτικό έλεγχο της υγείας του δέρματος. Για τις περιπτώσεις όμως ατόμων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου να εμφανίσουν δερματικό καρκίνο θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε έξι μήνες. Στις ομάδες υψηλού κινδύνου περιλαμβάνονται άνθρωποι με ανοιχτόχρωμο δέρμα, άνθρωποι που έχουν πολλές ελιές στο σώμα τους ή έχουν παρουσιάσει πρόσφατα κάποια αλλοίωση και άνθρωποι που είχαν κάποιο έντονο ηλιακό έγκαυμα κατά την παιδική ηλικία, μεταξύ άλλων.
«Για τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα «υψηλού κινδύνου» και χρειάζονται συστηματική παρακολούθηση έχουμε τη δυνατότητα με τη χρήση εξελιγμένων τεχνολογικών συστημάτων, όπως το Bodyscanner Tower, να συγκρίνουμε με ακρίβεια και σε λεπτομέρεια τις εικόνες που έχουμε συγκεντρώσει από την αρχική εξέταση της χαρτογράφησης με τις εικόνες από κάθε επαναληπτική εξέταση. Έτσι είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε άμεσα τόσο νεοεμφανιζόμενους όσο και μεταβαλλόμενους σπίλους, αλλά και την παραμικρή διαφοροποίηση σε όλη την επιφάνεια του δέρματος» επεσήμανε ο Dr. Τζερμιάς.

Περισσότερες πληροφορίες για την Αυτοματοποιημένη Ολόσωμη Χαρτογράφηση Σπίλων και το IQ Body Scanner θα βρείτε στο http://iqbodyscanner.com/ και στο σχετικό βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=HjpV4Za678U.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.