Το βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη «Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη» κέρδισε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου

Το βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη «Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη» κέρδισε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου

Στην Περιβαλλοντοπόλ έχουν μεγάλη γιορτή.
Η πράκτορας «00 Συγγραφέας» κέρδισε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου. Οι άκρως απόρρητες μυστικές αποστολές των τρομερών πρακτόρων του πλανήτη άρεσαν πολύ στην κριτική επιτροπή και έτσι το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού απένειμε στην Ελένη Ανδρεάδη και στο πρώτο βιβλίο της «Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη» το βραβείο στην κατηγορία Βιβλίου Γνώσεων για Παιδιά.

Η επιτροπή, μεταξύ άλλων, το ξεχώρισε από τα υπόλοιπα της βραχέας λίστας, καθώς «ως λεκτικό κείμενο, εικονογράφηση και εξώφυλλο, καταφέρνει να είναι πρωτότυπο, έξυπνο και ευφάνταστο, και, αξιοποιώντας στοιχεία παιχνιδιού, όπως πλήθος γραμματοσειρών και χρωμάτων, ανάποδες σελίδες, αποκωδικοποίηση μηνυμάτων κ.ά., συνδυάζει τη μετάδοση της γνώσης με το χιούμορ».
Υποψήφια ήταν τα βιβλία που εκδόθηκαν το 2014.

Σκεπτικό βράβευσης
Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του συγκεκριμένου βιβλίου. Η απάντηση δίνεται από την κριτική επιτροπή των Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου.. Ακολουθεί το πλήρες σκεπτικό της βράβευσής του:
Το βιβλίο «Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη» όχι μόνο έχει ως θέμα την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, άρα δίνει όλες εκείνες τις πληροφορίες που στις μέρες μας αναδεικνύουν το οξύτατο περιβαλλοντικό πρόβλημα, αλλά συγχρόνως είναι εμφανέστατος ο στόχος του να ενθαρρύνει τα παιδιά-αναγνώστες στην ανάληψη πρωτοβουλιών για άμεση οικολογική δράση.

Ένα τέτοιο βιβλίο, ιδιαίτερα όταν απευθύνεται σε μικρά παιδιά, συχνότατα διολισθαίνει σε ένα μάλλον βαρετό και άκρως διδακτικό ανάγνωσμα. Όμως, το βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη αποτέλεσε την έκπληξη, αφού, χωρίς να καταφεύγει στο κήρυγμα, καταφέρνει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε θέματα περιβαλλοντικά και να τα πείσει να αναλάβουν δράση για τη σωτηρία του πλανήτη, ξεκινώντας από απλές, καθημερινές ενέργειες, όπως για παράδειγμα τη μη χρήση πλαστικής σακούλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.