Youth Cancer Europe : 20 μήνες από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία

Youth Cancer Europe : 20 μήνες από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία

20 μήνες μετά από την έναρξη της σύγκρουσης, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Youth Cancer Europe εξακολουθεί να στέκεται με ακλόνητη αποφασιστικότητα, παρέχοντας βοήθεια, στους Ουκρανούς καρκινοπαθείς εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου.
Από την αρχή του πολέμου, το YCE έχει βοηθήσει τους Ουκρανούς ασθενείς με καρκίνο να έχουν πρόσβαση για θεραπεία σε 18 Ευρωπαϊκές χώρες.
Καθ ‘όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολη περιόδου, η αποστολή του Youth Cancer Europe παραμένει αμετάβλητη. Η διασφάλιση ότι οι Ουκρανοί καρκινοπαθείς έχουν πρόσβαση στην απαραίτητη θεραπεία και φροντίδα που χρειάζονται αποτελεί προτεραιότητά του οργανισμού.

Από την αρχή, τα μέλη, το προσωπικό και οι εθελοντές του οργανισμού YCE ανέλαβαν δράση και οργάνωσαν μια συντονισμένη επιχείρηση υποστήριξης των ασθενών με καρκίνο στη χώρα.
Στις 26 Φεβρουαρίου, μόλις δύο ημέρες μετά την έναρξη της σύγκρουσης, το YCE ανταποκρίθηκε άμεσα στην κρίση. Πρωταρχικός στόχος ήταν η συλλογή πληροφοριών και η διευκόλυνση της επικοινωνίας με τους Ουκρανούς ασθενείς.
Εργάστηκαν ακούραστα για να διασφαλίσουν δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες και συγκεκριμένα αντικαρκινικά φάρμακα ή/και θεραπείες για τους Ουκρανούς πρόσφυγες σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Επιπλέον, παρέχουν καθοδήγηση σχετικά με τη νομοθεσία της ΕΕ, τους ειδικούς ανά χώρα κανονισμούς και τις νομικές διατάξεις.

Η ιστορία της Ναταλίας
Η Ναταλία έχει καταγωγή από το Κίεβο και είναι δασκάλα αγγλικών. Διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkin 5ου σταδίου, λίγο πριν την έναρξη του πολέμου. Πλέον, η Ναταλία βρίσκεται στη Πολωνία, όπου λαμβάνει τη θεραπεία της.
«Προσπαθούσα να πάρω όλα τα φάρμακα στην Ουκρανία. Έπρεπε να κάνω άμεσα την πρώτη χημειοθεραπεία λόγω του σταδίου μου, δεν τα κατάφερα όμως. Ο γιατρός μου, λοιπόν, μου είπε ότι θα πέθαινα από θρόμβωση ή από καρκίνο. Εκείνη την εποχή, προσπαθούσα επίσης να βρω τρόπους εξόδου από την Ουκρανία και έτσι βρήκα στο διαδίκτυο για το Youth Cancer Europe. Τώρα, μια εβδομάδα μετά την πέμπτη χημειοθεραπεία μου, νιώθω τέλεια. Είμαι γεμάτη από ενέργεια, είμαι γεμάτη ζωή. Έτσι, αν κάποιος με ρωτήσει αν υπάρχει ζωή με τον καρκίνο, θα απαντήσω ναι, μετά τη χημειοθεραπεία».

Από τις 24 Φεβρουαρίου έχουν σημειωθεί 295 επιθέσεις σε υποδομές υγειονομικής περίθαλψης. Πριν από τον πόλεμο είχαν απαριθμηθεί πολλά κενά στα ιατρικά συστήματα της χώρας, και αυτά τα προβλήματα απλώς αυξήθηκαν. Σε ορισμένες ογκολογικές κλινικές δεν υπάρχουν βασικά φάρμακα. Υπάρχει βέβαια μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια σε τρεις πόλεις της Ουκρανίας, ωστόσο η μετακίνηση των ασθενών από πόλη σε πόλη για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών, πολλές φορές κρίνεται δύσκολη και μη ασφαλής.
Η κατάσταση στην Ουκρανία παραμένει ασταθής.
Οι Ουκρανοί ασθενείς με καρκίνο χρειάζονται τη βοήθειά μας

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το https://www.youthcancereurope.org/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.