Επιμόρφωση Εθελοντών από το “Καρκινακι” και τα “Μαθήματα Ζωής”

Επιμόρφωση Εθελοντών από το “Καρκινακι” και τα “Μαθήματα Ζωής”

To «Καρκινακι» και τα «Μαθήματα Ζωής» δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην προετοιμασία των νέων εθελοντών και στην ανάπτυξη θετικού κλίματος μέσα στην ομάδα. Ταυτόχρονα θεωρούν ότι η σωστή ενημέρωση των εθελοντών για τα θέματα που αφορούν τον οργανισμό που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αλλά και τον τρόπο θα επικοινωνούν με τους ασθενείς και τις οικογένειες τους είναι απαραίτητη. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν νέοι αλλά και παλαιοί εθελοντές που προσφέρουν το χρόνο τους στο τομέας της υγείας αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Η επιμόρφωση των εθελοντών στο χώρο της υγείας», την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 και ώρες 10:00 με 14:00, στα γραφεία μας Καπνικαρέας 19Α, Μοναστηράκι.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι εθελοντές προσφέρουν ένα σημαντικό έργο το οποίο δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί αν τα άτομα που πρόσφεραν το χρόνο τους, απουσίαζαν.

Γνωρίζουμε επίσης ότι οι εθελοντές είναι εξ΄ορισμού άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς και ότι είναι ζωτικής σημασίας να νοιώθουν σίγουροι για τον τρόπο με τον οποίο ασκούν το έργο τους.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα ακολουθήσει τη παρακάτω δομή:

– Ενημέρωση για το έργο της ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ

Πλήρη κατανόηση του Έργου, των στόχων, των δραστηριοτήτων , των σκοπών και των επιδιωκόμενων αποτελεσμάτων.
Οι ευθύνες του εθελοντή, η λογοδοσία, τα κριτήρια τοποθέτησής του σε μια θέση, η σύναψη συμφωνητικού με τον οργανισμό και η αξιολόγηση του ίδιου προς τον οργανισμό.

– Δυναμική της ομάδας

Πως δουλεύουμε σε ομάδα, πως ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις, πως επιλύουμε συγκρούσεις, πως αντιμετωπίζουμε τις διαφορές με τα μέλη.

– Επικοινωνία του εθελοντή

Do & Dont’s στην επικοινωνία με τον ασθενή
Do & Dont’s στην επικοινωνία με την οικογένεια
Do & Dont’s στην επικοινωνία με τον οργανισμό που μας φιλοξενεί

– Η φροντίδα του εαυτού και ο εθελοντισμός

Σημαντικό και παραμελημένο κομμάτι του εθελοντή είναι η φροντίδα του εαυτού του σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο. Η διαχείριση του άγχους είναι το κεντρικό θέμα στην επιμόρφωση μας. Θα μιλήσουμε επίσης για την αξία της εποπτείας και της ανακούφισης που προσφέρει.

Για τον υποψήφιο εθελοντή

Όταν προσφέρεις εθελοντικά το χρόνο σου δίνεις την ευκαιρία στις οικογένειες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο την ευκαιρία να συνδεθούν με άτομα και υπηρεσίες που θα τους βοηθήσουν στον δρόμο που ανοίγεται μπροστά τους. Από την κατάθεση της δικής σου προσωπικής εμπειρίας έως την παραπομπή των ατόμων σε άλλους πιο εξειδικευμένους οργανισμούς θα χρειαστεί να νιώθεις την ασφάλεια ότι αυτό που λες «δεν είναι λάθος». Η συμμετοχή σου στο σεμινάριο αυτό θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι για τη θέση που έχεις επιλέξει. Θα σε βοηθήσει όμως επίσης και να μάθεις να φροντίζεις τον εαυτό σου. Για να μπορείς να συνεχίσεις να προσφέρεις με ασφάλεια σε αυτό που αγαπάς.

Δηλώστε την συμμετοχή σας στο info@karkinaki.gr και στη σελίδα μας στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.