Οι φωτογράφοι Σταυρούλα Κολιδάκη και Ελπίδα Τέμπου στήνουν την πρώτη τους προσωπική έκθεση σε έναν αντισυμβατικό εκθεσιακό χώρο (οικία) με τίτλο “Together”.
Η έκθεση περιλαμβάνει έξι θεματικές ενότητες κοινωνικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου με τρία θέματα ανά φωτογράφο. Το πρώτο θέμα της Σταυρούλας Κολιδάκη, περιλαμβάνει τη ζωή των παιδιών στη « Φλόγα» (Σύλλογος Γονέων και Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες). Το δεύτερο θέμα αποτυπώνει την περιγραφή δύο παλαιών κτιρίων της Αθήνας και το τρίτο εστιάζει στο θέμα της απώλειας. Παράλληλα, η Ελπίδα Τέμπου παρουσιάζει δύο θέματα με φωτογραφίες για την κίνηση, τόσο στο ανθρώπινο σώμα όσο και στο φυσικό τοπίο, ενώ το τρίτο θέμα της περιλαμβάνει φωτογραφίες από το νησί της Άνδρου.
Σκοπός της έκθεσης είναι να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για τα προαναφερθέντα θέματα, ενώ συγχρόνως να υπογραμμίσει ότι δια μέσω του φωτός αντανακλώνται φυσικά, κοινωνικά αλλά και πολιτιστικά θέματα, που εν καιρώ γεννιούνται και αναπτύσσονται στην ψυχή του καλλιτέχνη, και τα οποία εν συνεχεία αποτυπώνονται μέσα από την τέχνη τής φωτογραφίας.
Χώρος διεξαγωγής: Καλογρέζης 19, Χαλάνδρι.
Ημερομηνία και ώρα: Παρασκευή 19/09 – Σάββατο 20/09 – Κυριακή 21/09, ώρες 18.00-22.00.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η Σταυρούλα Κολιδάκη έγραψε το παρακάτω κείμενο :
«Είναι ο Στέλιος από την Καστοριά, ο Μανώλης από την Κρήτη, η Μαριλέννα από την Αλβανία, ο Νικόλας από τον Βόλο. Με όλα αυτά τα παιδιά, με ακόμη κι άλλα παιδιά γινόμαστε μια συντροφιά, μια παρέα, ένα παιχνίδι ζωντανό, ένα πλατύ χαμόγελο. Κάθε Παρασκευή, κάθε που βρισκόμαστε, κάθε που συναντιόμαστε μοιράζουμε αισθήματα και συναισθήματα. Αγάπης, ελπίδας και βεβαιότητας για ένα πιο φωτεινό αύριο. Μοιραζόμαστε και τα δύσκολα. Τη λύπη, το θυμό, αλλά και την επιμονή, το πείσμα, τη προσπάθεια για ένα καλύτερο μετά. Όλοι μοιραζόμαστε και όλα τα μοιραζόμαστε. Εμείς όλοι οι εθελοντές στη «Φλόγα». Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν έχει σύνορα. Σε αντίθεση με άλλες ασθένειες, ο καρκίνος προσβάλλει το ίδιο όλες τις χώρες του πλανήτη, αναπτυγμένες και μη. Δεν κοιτά ηλικία, χρώμα, φυλή. Κάθε χρόνο, πάνω από 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 90.000 από αυτά δεν επιβιώνουν. Μόνο το 20% των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο, έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Στη χώρα μας το ποσοστό των παιδιών που γίνεται καλά ξεπερνάει το 75% και αυτό κατά ένα μεγάλο ποσοστό οφείλεται στην σωστή φροντίδα. Ιατρική και συναισθηματική. Όλα παίζουν ρόλο. Και ο κάθε ρόλος είναι εξίσου σημαντικός. Από τη σωστή αγωγή μέχρι το άνοιγμα της αγκαλιάς. Για να φύγουν οι σκιές και οι φόβοι. Όλα μα όλα!
Τα προβλήματα μα και τα παιχνίδια των παιδιών που νοσούν δεν διαφέρουν από αυτά των παιδιών που είναι υγιή. Ο καρκίνος δεν απαγορεύει σε ένα παιδί να συμπεριφέρεται ως… παιδί. Γιορτάζουμε με κάθε ευκαιρία από γενέθλια μέχρι τις εθνικές εορτές μας. Διοργανώνουμε δραστηριότητες αλλά και εξόδους μαζί με τα παιδιά και τους γονείς τους. Βλέπουμε προοδευτικά μέσα στον χρόνο και παρατηρούμε τις σχέσεις που αναπτύσσονται. Στη «Φλόγα» καταλαβαίνεις πόσο σημασία έχει ο στόχος και ο σκοπός. Είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπεις ένα παιδί να γελάει. Εκεί εστιάζεται η προσπάθεια του εθελοντισμού. Έτσι ανταποδίδεται και επιβραβεύεται η όποια προσπάθεια. Με ένα χαμόγελο στα χείλη των μικρών και των μεγάλων. Με ένα χαμόγελο στα χείλη όλων!»