Οι δύσκολες ώρες θέλουν τρόπο ….

Οι δύσκολες ώρες θέλουν τρόπο ….

Μία μεγάλη αλήθεια είναι ότι η ώρα δεν περνάει καθόλου εύκολα μέσα στο νοσοκομείο. Και όχι βέβαια μόνο για τα παιδιά. Είναι σημαντικό όμως, αν κρίνω από τον εαυτό μου, να βρίσκουμε τρόπους να ξεφεύγει λίγο το μυαλό μας, να περνάει η ώρα πιο εύκολα. Για όλα τα πράγματα υπάρχει τρόπος!
Θα σας πω κάποια πράγματα που έκανα εγώ, και ίσως πάρετε ιδέες από αυτά.
Το ποιο απλό , ήταν να έχω στη τσάντα μου ένα βιβλίο. Όποτε ένιωθα περίεργα και η μέρα δεν κυλούσε απλά το άνοιγα και διάβαζα.
Κάποιες φορές είχα μαζί μου νήματα και έπλεκα …με τα χέρια…χωρίς βελόνες. Ναι μη σας φαίνεται παράξενο, λέγεται finger knitting και είναι πολύ εύκολο . Aπλά αναζητήστε στο YouTube τα σχετικά βίντεο με τις οδηγίες και προσπαθήστε το, είναι πολύ αγχολυτικό.
Επίσης όποτε τα κορίτσια του συλλόγου “Πίστη” έφτιαχναν κάτι για τα παιδιά πχ λαμπάδες , πράγματα για το bazaar τους κτλ συμμετείχα ενεργά. Ζητούσα υλικό και έπιανα αμέσως δουλειά!
Και οι μπαμπάδες όμως μπορούν να κάνουν διάφορα πραγματάκια. Να διαβάσουν, να λύσουν σταυρόλεξα κ.α.
Γενικά βρείτε τρόπους να ξεφεύγετε λίγο από την καθημερινότητα του νοσοκομείου από τις αγωνίες και τα φάρμακα. Ασχοληθείτε με κάτι ευχάριστο, κάτι που έστω και για λίγο θα σας κάνει να ξεχαστείτε . Γιατί αυτό θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις δυσκολίες λίγο πιο εύκολα, να αντιμετωπίσετε τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής σας πιο δυναμικά και να δείξετε στο παιδί σας ότι πρέπει να παλέψει , γιατί η ζωή συνεχίζεται!

Άννα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.