Επίσκεψη στο Playmobil Fun Park!

Επίσκεψη στο Playmobil Fun Park!

Τι ευχαριστεί περισσότερο τα μικρά παιδιά; Μα το παιχνίδι, φυσικά! Τι καλύτερο λοιπόν από μια επίσκεψη στο Playmobil Fun Park!

Τα παιδιά με καρκίνο, σε αντίθεση με όλα τα άλλα παιδιά, έχουν πολύ λίγες ευκαιρίες να παίξουν. Είναι απαγορευτικό για αυτά, λόγω χαμηλού ανοσοποιητικού, να επισκεφτούν κάποιον παιδότοπο, αφού πρέπει να προσέχουν κάθε τους κίνηση. Πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με αλλά παιδιά, για να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες να κολλήσουν κάποια ίωση και να αποφύγουν τυχόν λοιμώξεις.

Γνωρίζοντας πολύ καλά όλα αυτά, ο σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ αποφάσισε να χαρίσει λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς στα παιδιά, διοργανώνοντας μια επίσκεψη στο Playmobil Fun Park.

Με τρομερή ανυπομονησία, μικροί και μεγάλοι μπήκαν στο πούλμαν που ξεκίνησε από το νοσοκομείο και που μετά από λίγη ώρα μας οδήγησε σε αυτόν τον ιδιαίτερο και πολύ όμορφο χώρο. Ακολούθησε μια πολύ θερμή υποδοχή των παιδιών αλλά και των γονιών που τα συνόδευαν. Όλοι ήταν ενθουσιασμένοι! Τα παιδιά ξεχύθηκαν μέσα στον παιδότοπο και άρχισαν να τρέχουν δεξιά και αριστερά, πλημμυρίζοντας τον χώρο με φωνές και γέλια. Ήθελαν να παίξουν με όλα τα playmobil που υπήρχαν εκεί. Καράβια, πειρατές, κάστρα και πολλά άλλα, συνέθεταν ένα παραμυθένιο σκηνικό. Ήταν μεγάλη ευχαρίστηση για όλους τους γονείς να βλέπουν τα παιδιά τους, μετά από πολύ καιρό, να τρέχουν, να γελάνε και να ξεχνούν για λίγο το νοσοκομείο, τα φάρμακα και τους γιατρούς. Υπήρξαν παιδιά που παρόλο που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, λόγω της νόσου ή των φαρμάκων, κατάφεραν να σταθούν όρθια για ώρα, προκειμένου να καταφέρουν να παίξουν με όλα τα παιχνίδια που είχαν στη διάθεσή τους.

Κοντά μας βρέθηκε και η Φαίη Σκορδά. Η γνωστή παρουσιάστρια έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τους μικρούς μας ήρωες και τις οικογένειές τους.

Μετά από δυο ώρες γεμάτες γέλια και παιχνίδι, μπήκαμε όλοι στο πούλμαν για την επιστροφή. Κάποια παιδιά, εξουθενωμένα πια, αποκοιμήθηκαν στην αγκαλιά των γονιών τους, ενώ τα υπόλοιπα συνέχισαν να παίζουν και να τραγουδάνε καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Η εμπειρία για τα παιδιά ήταν υπέροχη! Αλλά και η ικανοποίηση και η ευχαρίστηση των γονιών ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Θα κλείσω λέγοντας ότι δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το χαμόγελο ενός μικρού παιδιού. Και ειδικά όταν αυτό το παιδί δίνει καθημερινά μια μάχη για τη ζωή του. Γι’ αυτό, όσο δύσκολο και αν είναι, πρέπει πάντα να τους δίνουμε την ευκαιρία να γελάνε, να παίζουν, να χαίρονται τη ζωή! Πρέπει πάντα να τους δίνουμε αφορμές για πολλά χαμόγελα!

Άννα Γιαμπουρά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.