Μαθήματα Ζωής: Το κρυμμένο μήνυμα των ενοχών

Μαθήματα Ζωής: Το κρυμμένο μήνυμα των ενοχών

Οι ψυχοεκπαιδευτικές συναντήσεις μας με τον Δημήτρη Κουτζαμάνη ξεκινούν και πάλι.

Η πρώτη μας υβριδική συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 18:00 – 20:00 με θέμα «Το κρυμμένο μήνυμα των ενοχών»

Η ενοχή είναι το συναίσθημα που νοιώθουμε όταν από πρόθεση βλάπτουμε τον εαυτό μας ή κάποιον άλλον . Είναι ένα δυσάρεστο συναίσθημα που βιώνουμε συχνά και βασίζεται στην αίσθηση ότι κάναμε κάτι «λάθος» ή κάτι «κακό».

Υπάρχουν πολλά πεδία που θα εμφανιστούν οι ενοχές. Στο ρόλο μας ως γονείς, ως παιδιά, απέναντι σε μια Ανώτερη Δύναμη, στην κοινωνία, στους συγγενείς, στους φίλους και φυσικά η λίστα αυτή μπορεί να είναι ατελείωτη. Είναι ένα κοινό συναίσθημα που συναντάμε σε γονείς που τα παιδιά τους νοσούν, έχουν νοσήσει ή πεθάνει από τον καρκίνο  στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Χρειάζεται να σταθούμε απέναντι σε αυτό το συναίσθημα και να του δώσουμε το χώρο του να εκφραστεί, να το εξετάσουμε λογικά και να δούμε αν θα ωφεληθούμε από αυτό ή αν θα μας καταστρέψει.

Στη συνάντηση της ψυχο-εκπαιδευτικής ομάδας θα δουλέψουμε πάνω στο θέμα των ενοχών και πως μπορούμε να διαχειριστούμε αυτό το επώδυνο συναίσθημα.

Συντονιστής της συνάντησης ο Δημήτρης Κουτζαμάνης, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Σύμβουλος Πένθους, Μαθήματα Ζωής.

Για την συμμετοχή σας δηλώστε συμμετοχή στο info@karkinaki.gr και στο 210-7499306 (11:00 – 18:00) με την σημείωση online ή ζωντανά.

ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ  Μεσογείων 15, 1ος όροφος Triaena Business Center

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.