Σεμινάριο: Μπορεί οι ενοχές να κρύβουν δώρα;

Σεμινάριο: Μπορεί οι ενοχές να κρύβουν δώρα;

Έργο των Ερινυών ήταν η καταδίωξη των ανθρώπων που δεν είχαν τηρήσει τις υποχρεώσεις που υπαγόρευε η οικογενειακή μέριμνα. Τέτοιες υποχρεώσεις για παράδειγμα αφορούσαν την αγάπη των γονέων απέναντι στα παιδιά, αλλά και το αντίστροφο. Οι Ερινύες τιμωρούσαν επίσης ηθικά εγκλήματα που σχετίζονταν με την οργή ή την έπαρση γεμίζοντας ενοχές τους ανθρώπους και τους κατέτρεχαν.

Η μυθολογία θα γίνει οδηγός μας στην πρώτη συνάντηση και θα μας οδηγήσει στα σκοτεινά μονοπάτια των ενοχών. Κρατώντας αναμμένες τις δάδες της γνώσης θα καταδυθούμε ως τα Τάρταρα (της ψυχής μας) για να ανακαλύψουμε τους τρόπους με τους οποίους οι Ερινύες μετατρέπονται σε Ευμενίδεςχαρίζοντας, στον άνθρωπο που ζει σε αρμονία με τις αρχές του, τη γαλήνη και την ευτυχία.

Με πιο τρόπο οι ενοχές μπορούν να δηλητηριάσουν τη ζωή μας και να μας κάνουν έρμαιο των αποφάσεων που παίρνουν οι άλλοι άνθρωποι για εμάς; Πως η αυτογνωσία μπορεί να βοηθήσει ένα άνθρωπο να αναλάβει τον έλεγχο της ζωής του και να ζει σε αρμονία με τον εαυτό του και τους άλλους γύρω του;

Σε αυτό το σεμινάριο με κεντρικό θέμα την ενοχή θα μάθουμε τον τρόπο να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματα που μιμούνται την ενοχή. Θα κατανοήσουμετους χειριστικούς τρόπους που επικοινωνούν οι άνθρωποι μεταξύ τους και θα εμβαθύνουμε σε πέντε αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης της ενοχής.

Εισηγητής: Δημήτρης Κουτζαμάνης, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Σε ποιους απευθύνεται το βιωματικό σεμινάριο
Σε άτομα που ενδιαφέρονται για το θέμα της ενοχής
Σε ζευγάρια όπου η μεταξύ τους αλληλεπίδραση και επικοινωνία βασίζεται/εμπεριέχει την ενοχή
Σε γονείς που θέλουν να διαπαιδαγωγήσουν υπεύθυνα και όχι ενοχικά παιδιά
Σε επαγγελματίες της ψυχικής υγείας που θέλουν να κατανοήσουν και να δουλέψουν με την ενοχή τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά

Πρακτικά θέματα
Δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι τις 22/10
Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
Πληροφορίες και συμμετοχές: Τηλ. 6974.873.004

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.