Το ετοιμοθάνατο παιδί και οι ανάγκες του…

Το ετοιμοθάνατο παιδί και οι ανάγκες του…

Η Νάνσυ Ψημενάτου, Σύμβουλος πένθους, Ιδρύτρια της ΑΜΚΕ Μαθήματα Ζωής,Member of Association for Death Education and Counseling® και η Ψυχή Μονάδα Ολοκληρωμένης Υποστήριξης σας καλούν σε μια ανοιχτή συζήτηση για το Πένθος.

Η πρώτη υβριδική συνάντηση έχει θέμα «Το ετοιμοθάνατο παιδί και οι ανάγκες του», την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:00 με 20:00.

Δεν μπορούμε εύκολα να περιγράψουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα που νοιώθουμε στο άκουσμα των λέξεων «ετοιμοθάνατο παιδί». Μοιάζει αυτές οι δύο λέξεις να καταργούν τη λογική μας σαν αυτές να μην χωρούν στην πραγματικότητα.

Το τέλος της ζωής ενός παιδιού είναι κάτι τραγικό και χρειάζεται να μάθουμε να κάνουμε χώρο σε όσους εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία ξεκινώντας (αλλά όχι τελειώνοντας) με το ίδιο το παιδί.

Στη συνάντησή μας θα μιλήσουμε για τις ψυχολογικές, πνευματικές, σωματικές, και κοινωνικές ανάγκες που έχει το ετοιμοθάνατο παιδί.

Θα διδαχθούμε τους άμεσους και έμμεσους τρόπους επικοινωνίας που χρησιμοποιεί για να μας μιλήσει για τους φόβους και το άγχος του.

Θα αναγνωρίσουμε τη σημασία της ειλικρίνειας, και θα εστιαστούμε στην διαχείριση των πληροφοριών που θα παρέχουμε ανάλογα την ηλικία, την προσωπικότητα και τις εμπειρίες του κάθε παιδιού.

Θα προτείνουμε πρακτικούς τρόπους φροντίδας για όλα τα άτομα και θα θυμίσουμε ότι οι καλύτεροι φροντιστές είναι αυτοί που έχουν ένα υποστηρικτικό περιβάλλον .

Τέλος, θα μιλήσουμε για την αξία της παρηγοριάς και θα της δώσουμε τη θέση και την αξία που της αναλογεί σε αυτήν την επώδυνη διαδικασία.
Στο τέλος της συνάντησης θα κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή για όλα τα παιδιά που πέθαναν σε ένδειξη σεβασμού αλλά και μνήμης.

Δηλώστε συμμετοχή στο contact@karkinaki.gr και στο 210-7499307 για την ζωντανή ή διαδικτυακή συμμετοχή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.