Επιστημονική Ημερίδα: «Εξατομικευμένη Ιατρική στη διαχείριση της Παθολογίας Τραχήλου»

Επιστημονική Ημερίδα: «Εξατομικευμένη Ιατρική στη διαχείριση της Παθολογίας Τραχήλου»

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας οφείλεται στην λοίμωξη από τον HPV (ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων). Ο HPV είναι τόσο συχνός που οι επιστήμονες εκτιμούν ότι κάθε άνθρωπος που είναι σεξουαλικά ενεργός κάποια στιγμή, στη διάρκεια της ζωής του, θα μολυνθεί από τον ιό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, ο ιός υποχωρεί μόνος του χωρίς να αφήσει καμία βλάβη στον τράχηλο. Ακόμα και προκαρκινικές αλλοιώσεις μπορεί να υποστρέψουν χωρίς να χρειαστεί κάποια θεραπευτική επέμβαση. Επιπλέον, είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι αφαιρετικές μέθοδοι θεραπείας μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες σε μελλοντικές κυήσεις.

Για τους λόγους αυτούς, η ανάγκη εξατομικευμένης ιατρικής και εφαρμογής ειδικών εξετάσεων ανίχνευσης της HPV λοίμωξης, που μπορούν να ξεχωρίσουν ποιες γυναίκες διατρέχουν πραγματικό κίνδυνο, είναι ιδιαίτερης σημασίας.

Σήμερα, φαίνεται ότι το στοιχείο εκείνο της HPV λοίμωξης που έχει πραγματική σημασία είναι η ενεργότητα της, όπως αυτή ορίζεται από την έκφραση των Ε6/Ε7 ογκοπρωτεϊνών ή, όπως έχει επικρατήσει, από θετικό mRNA test (Aptima).

Τα θέματα αυτά θα αναλύσουν διακεκριμένοι Επιστήμονες Υγείας σε Επιστημονική Ημερίδα που διοργανώνεται από την ΕΝΟΡΑΣΙΣ Α.Ε. σε συνεργασία με τις Α’, Β’ και Γ’ Μαιευτικές & Γυναικολογικές Κλινικές του ΑΠΘ και υπό την αιγίδα της Ακαδημαϊκής Ομάδας Μελετών Παθολογίας Τραχήλου (HeCPA Group) την Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018 στις 18:00μμ στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.