Μικρόβια Μακριά με Χέρια Καθαρά…

Μικρόβια Μακριά με Χέρια Καθαρά…

Από το αμφιθέατρο του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων “Ελπίδα” ξεκινήσαμε σήμερα την καμπάνια ενημέρωσης για τη σημασία της υγιεινής των χεριών στην αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Μαζί με το CLEO και με τη στήριξη της SciCo, γονείς και παιδιά πήραμε μέρος σε ένα θεατρικό παιχνίδι που μας έμαθε πώς να πλένουμε τα χέρια μας σωστά.
Η καμπάνια που ξεκινήσαμε, το Ερευνητικό Κέντρο του προγράμματος CLEO και το www.karkinaki.gr, έχει τίτλο «Μικρόβια Μακριά με Χέρια Καθαρά».
Το κέντρο κλινικής επιδημιολογίας και έκβασης νοσημάτων ιδρύθηκε το 2011. Στόχοι του ερευνητικού κέντρου CLEO είναι ο καθορισμός της άριστης αντιμετώπισης παιδιατρικών νοσημάτων, η προαγωγή της υιοθέτησης και διάχυσης γνώσεων και πληροφοριών σχετικά με την άριστη αντιμετώπιση παιδιατρικών παθήσεων και η σύμπραξη με άλλες ομάδες ερευνητικού ενδιαφέροντος για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την αξιολόγηση παρεμβάσεων με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σε παιδιατρικούς ασθενείς
Η υγιεινή των χεριών αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες για την ασφάλεια των ασθενών σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας και για την πρόληψη των ενδονοσοκομεικαών λοιμώξεων.
Οι συμπαραστάτες μας είναι οι γονείς και τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Παιδογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα» και στις παιδογκολογικές κλινικές νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα. Είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Η καμπάνια αφορά τόσο τους επαγγελματίες υγείας όσο και τον καθένα από εμάς.

1 comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.