Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης από τον Καρκίνο

Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης από τον Καρκίνο

Η Ημέρα Επιβίωσης είναι ένας ετήσιος, πολύτιμος εορτασμός της ζωής που πραγματοποιείται σε πολλές πόλεις σε εθνικό επίπεδο και σε όλο τον κόσμο την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου. Εκδηλώνουμε τη χαρά μας και την αγάπη μας για όσους έχουν επιβιώσει, παρέχουμε αισιοδοξία και υποστήριξη σε όσους διαγνώσθηκαν πρόσφατα και σε όσους βρίσκονται σε μακρόχρονη θεραπεία, μνημονεύουμε όσους έφυγαν, προσφέρουμε υποστήριξη και φροντίδα για τις οικογένειες των ασθενών και ενημερώνουμε για τη πρόληψη και τον καρκίνο, στις κοινότητες εντός των οποίων λειτουργούμε.

Την Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018, χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα τιμήσουν τους επιβιώσαντες και θα δείξουν στον κόσμο ότι η ζωή μετά μια εμπειρία καρκίνου μπορεί να είναι πολύ καλύτερη από πριν, ακόμη και να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα ή να γίνει έμπνευση για κάποιους άλλους. Είναι μια μέρα για όλους, είτε είναι ασθενής, είχε παλαιότερα εμπειρία καρκίνου, είναι συγγενής ασθενούς, γιατρός, νοσηλευτής, φίλος, εθελοντής, μια μέρα για να μιλήσουμε μεταξύ μας έξω από το ασφυκτικό πλαίσιο του νοσοκομείου, να χαρούμε, να ευχαριστήσουμε όσους μας βοήθησαν στο δύσκολο μονοπάτι του καρκίνου.

Μια μέρα για να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε κατά την επιβίωση και την επιστροφή στην κανονική ζωή, για την ανάγκη για περισσότερη έρευνα, για αποτελεσματικές θεραπείες, για τις δυσκολίες της επανένταξης στη κοινωνική ζωή και την εργασία, με νομοθεσία που σέβεται τις ανάγκες των επιβιωσάντων από τον καρκίνο.

H Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου και εκπρόσωποι 35 Συλλόγων Ασθενών με καρκίνο, Ιατροί, Νοσηλευτές, φροντιστές, εθελοντές, φίλοι και οικογένειες, θα γιορτάσουν αυτή την ημέρα, στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 2 Ιουνίου, όπου μετά το πέρας της Επιστημονικής Ημερίδας για τον Αιματολογικό Καρκίνο, στις 18.30 μμ, θα δώσουν ένα πανηγυρικό τόνο.

Οι FORTISSIMO, το διεθνώς γνωστό Quartette από τη Βόρειο Ελλάδα, που έχει ήδη κατακτήσει τις καρδιές τις δικές μας, αλλά και όλου του κόσμου, οι οποίες αναδεικνύοντας την εθελοντική τους συνείδηση, την ευαισθητοποίηση και την προσφορά στο κοινωνικό Σύνολο, θα γίνουν πρέσβειρες ζωής, αγάπης, αισιοδοξίας και ελπίδας και θα έρθουν κοντά μας με τη «Θεραπευτική Δύναμη της Μουσικής στον Καρκίνο»!

Παράλληλα, την ίδια μέρα, 5 γυναίκες καλλιτέχνιδες, με ιδιαίτερη ευαισθησία στην αντιμετώπιση του καρκίνου, θα έχουν εκθέσει τα έργα τους δίνοντας μία άλλη διάσταση, μία διαφορετική οπτική, επιχειρώντας μία Ωδή στη Ζωή μέσα από την Τέχνη, καθώς θα μας καλέσουν να νιώσουμε τη δύναμη που έχουν, «Τα χρώματα και τα σχήματα στον Καρκίνο»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.