Unlimited Abilities Days

Unlimited Abilities Days

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Unlimited Abilities Days» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και στο Gazi Music Hall. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας, μεταξύ των οποίων ήδη έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Δόμνα – Μαρία Μιχαηλίδου, ο Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γεώργιος Σταμάτης και Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας καθώς και η εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων, κ. Φωτεινή Λεομπίλλα. Παράλληλα, πλήθος φορέων της κοινωνίας των πολιτών θα συμμετέχουν έμπρακτα μέσω διαδραστικών δράσεων και ενημερώσεων για το κοινό σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Ένταξης.

Η υποστήριξη που λαμβάνει η πρωτοβουλία αναδεικνύει τη σημαντικότητα του μηνύματος της εκδήλωσης:

‘’Άνθρωποι με ή χωρίς αναπηρία, ορατή ή μη, άνθρωποι με ικανότητες μπορούν να φέρουν την αλλαγή για ζωή χωρίς περιορισμούς. Η κοινωνική επιχειρηματικότητα μπορεί να δώσει βιώσιμες λύσεις σε σημαντικά θέματα που αφορούν την υγεία, την φροντίδα και την ενδυνάμωση. Η κοινωνία των πολιτών διεκδικεί έναν κόσμο δίκαιο με ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες, ένα κόσμο ανθρώπινο. Αυτές οι μέρες είναι αφιερωμένες σε αυτήν την αλλαγή που μπορεί να γίνει από ανθρώπους με ικανότητες, συνδυάζοντας το design με την φροντίδα, την υγεία και την καινοτομία’’.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους με ικανότητες που ξεπερνούν κάθε περιορισμό. Άνθρωποι με ή χωρίς αναπηρία, ορατή ή αόρατη, κοινωνικοί επιχειρηματίες, ακτιβιστές, καθημερινοί άνθρωποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό έρχονται να μας εμπνεύσουν με τις ικανότητές τους. Επιπλέον, θα παρουσιαστεί η χορευτική παράσταση «ASTAΘIA» καθώς και ζωντανή μουσική από καλλιτεχνικά σχήματα στα οποία συμμετέχουν άτομα με αναπηρία.

To Unlimited Αbilities Days ήρθε για να γίνει θεσμός και επιχειρεί να ανατρέψει τα στερεότυπα για την αναπηρία, τις χρόνιες παθήσεις και την ενσωμάτωση, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες ικανότητες μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το Δίκτυο της HUMANE με στρατηγικούς εταίρους την ASHOKA, την AIESEC, το People’s Trust, το HIGGS, την Ομάδα Σύμπραξις, το Impact Hub Athens και το Ινστιτούτο Πολιτικής Υγείας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του ΣΦΕΕ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο http://abilitiesdays.com/schedule/.

Κατά την διάρκεια του #ABILITIES TALKS θα υπάρχει διερμηνεία στην νοηματική, πρόγραμμα σε κώδικα braille, ενώ θα επιτρέπεται η είσοδος σε σκύλους οδηγούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.