Εύκολες κατασκευούλες!

Εύκολες κατασκευούλες!

kataskevi_2

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΩ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΟΥ

Τα παιδιά ζωγραφίζουν και φτιάχνουν κατασκευές που έχουν ως θέμα την καθημερινότητα τους. Μπορούμε να διαβάσουμε στο παιδάκι μας κάποιο από τα παραμύθια που υπάρχουν στα βιβλιοπωλεία ή να φτιάξουμε μαζί του μια ιστοριούλα για ένα άλλο  παιδάκι που ήταν άρρωστο και ο γιατρός του είπε να μείνει στο κρεβάτι του και να πάρει να φάρμακα του για να γίνει γρήγορα καλά. Στη συνέχεια μπορούμε να φτιάξουμε και μια κατασκευή όπως η παρακάτω.

ΥΛΙΚΑ:

  • Χαρτόνια κανσόν Α4
  • Χαρτί γκοφρέ
  • Κόλλα
  • Μαρκαδόροι
  • Ψαλίδι

Πάμε να φτιάξουμε μαζί…

Βάζουμε το χαρτόνι κανσον (π.χ.μπλε) πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια. Το τσακίζουμε στη μέση. Στη δεξιά πλευρά θα είναι το κρεβάτι του παιδιού- κούκλας και στην αριστερή ο τοίχος.

Το παιδί ζωγραφίζει τον εαυτό του ή έναν φανταστικό φίλο-φίλη του σε ένα χαρτί πολυγράφου. Το κόβουμε περιμετρικά.

Κόβουμε ένα άλλο κομμάτι κανσόν (π.χ. πράσινο) όσο είναι σχεδόν το μισό της σελίδας για να φτιάξουμε την κουβέρτα. Τσακίζουμε λίγο την  αριστερή πλευρά κ το κολλάμε στο αρχικό κανσόν.

Διακοσμούμε το τοίχο μας. Μπορούμε να ζωγραφίσουμε ένα παράθυρο σε ένα χαρτί πολυγράφου και στην συνέχεια να το κολλήσουμε στο τοίχο μας. Ακόμα μπορούμε να πάρουμε 2 κομμάτια χαρτί γκοφρε(π.χ. πορτοκαλί)  να κάνουμε τσακίσεις φυσαρμόνικα και να το κολλήσουμε δεξιά και αριστερά από το παράθυρο μας για κουρτίνες.

Στο τέλος τοποθετούμε και το παιδάκι- κούκλα κάτω από την κουβέρτα για να ξαπλώσει.

[nggallery id=1]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.