Σπιτικά burgers

Σπιτικά burgers

Να και ένας τρόπος να φάει το παιδί μοσχάρι, αλλά και αυγά. Και βέβαια να ικανοποιήσετε μία πιθανή επιθυμία του να φάει burger, αν το ζητάει, και να είναι ασφαλές!

Τι χρειαζόμαστε:
• 1/2 κιλό κιμά
• κίτρινο τυρί της επιλογής μας, σε φέτες
• 1 αυγό
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 2 μεγάλες ντομάτες
• στρογγυλά ψωμάκια για χάμπουργκερ, μεγάλα
• 1 μικρό ποτήρι ξύδι βαλσάμικο
• 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• 5 κουτ. της σούπας μουστάρδα
• κέτσαπ
• αλάτι/πιπέρι

Πώς το κάνουμε:
1. Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά, το αυγό, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, προσθέτουμε ένα κουταλάκι κοφτό αλάτι και μια πρέζα πιπέρι και ανακατεύουμε έως ότου ενωθούν τα υλικά.
2. Πλάθουμε τα μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε.
3. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και στη συνέχεια το σοτάρουμε.
4. Σβήνουμε το κρεμμύδι με το ξύδι, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσει.
5. Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά.
6. Αφήνουμε την κάθε πλευρά για 5-6 λεπτά, χωρίς να πιέσουμε το μπιφτέκι με την σπάτουλα για να μην χάσει τα υγρά του και βγει στεγνό.
7. Όταν τα γυρίσουμε, βάζουμε το τυρί πάνω στα μπιφτέκια και σκεπάζουμε το τηγάνι για να κρατήσει θερμοκρασία και να λιώσει το τυρί το οποίο βρίσκεται στο πάνω μέρος.
8. Κόβουμε την ντομάτα σε ροδέλες.
9. Απλώνουμε την κέτσαπ στο κάτω μέρος του ψωμιού.
10. Βάζουμε το μπιφτέκι με το τυρί και από πάνω λίγη μουστάρδα.
11. Στην συνέχεια τοποθετούμε μια ροδέλα ντομάτας και τα κρεμμύδια.
12. Σκεπάζουμε το burger.
13. Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες.

TIPS (και για το νοσοκομείο):
– Φτιάξτε τα μπιφτέκια σας από το σπίτι. Βάλτε τα ένα-ένα σε σακουλάκια για να μπορείτε να ξεπαγώσετε όσα θέλετε κάθε φορά.
– Αν το παιδί δεν τρώει αυγά, βάλτε στα μπιφτέκια σας 1 αυγό ολόκληρο και προσθέστε και 2-3 ασπράδια ακόμα.
– Το κρεμμύδι έτσι στο τηγάνι γίνεται πολύ γλυκό, μην το φοβηθείτε. Και αυτό μπορείτε να το φτιάξετε από το σπίτι, να το έχετε στο ψυγείο και απλά να το ζεστάνετε πριν το χρησιμοποιήσετε.
– Και επειδή η συνταγή λέει για ντομάτα αλλά τα φρέσκα λαχανικά είναι λίγο επικίνδυνα για μύκητες όταν τα λευκά αιμοσφαίρια είναι χαμηλά, κάντε το εξής:
Πρώτα πρέπει να πλύνετε τη ντομάτα πολύ καλά, προς το τέλος του πλυσίματος χρησιμοποιήστε και ξύδι που απολυμαίνει. Έπειτα ξεφλουδίστε τη ντομάτα. Και τέλος κόψτε τη σε όχι πολύ λεπτές φέτες, και περάστε τη 1-2 λεπτά από το τηγάνι. Έτσι θα ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να μεταφερθεί κάτι στο παιδί από τη ντομάτα, ενώ θα μπορέσει να καταναλώσει και ένα λαχανικό και να πάρει κάποιες επιπλέον βιταμίνες.

(Πηγή: http://www.sintagespareas.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.