Μους σοκολάτα καρύδα (νηστίσιμη και vegan)

Μους σοκολάτα καρύδα (νηστίσιμη και vegan)

logo1

Το sundayspoon.gr προτείνει για το karkinaki εύκολες, θρεπτικές και υγιεινές συνταγές…

Υλικά (για 3 μέτρια μπολάκια)
• 1/2 φλιτζ. κακάο
• 2/3 φλιτζ. άχνη
• 1/2 αβοκάντο μεγάλο, ώριμο
• 250ml γάλα καρύδας
• 3 κουτ. σούπας καρύδα τριμμένη + έξτρα καρύδα για διακόσμηση
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο multi το αβοκάντο με την άχνη και το κακάο, μέχρι να πολτοποιηθεί εντελώς το αβοκάντο και να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτετε το γάλα καρύδας και την καρύδα και ξαναχτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μοιράζετε τη σοκολατένια μους σε μπολ και τη βάζετε στο ψυγείο για μερικές ώρες, να σφίξει.
Διακοσμείτε με λίγη καρύδα και απολαμβάνετε τη μους κρύα.

Tip1: Μην φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε αβοκάντο στο γλυκό σας. Η γεύση του δεν φαίνεται καθόλου και δίνει ωραία κρεμώδη υφή στη μους
Tip2: Το αβοκάντο που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι ώριμο. Για να ωριμάσει γρηγορότερα το αβοκάντο, κλείστε το μέσα σε χάρτινη σακούλα μαζί με μια μπανάνα και αφήστε το εκτός ψυγείου για 2-3 μέρες.
Tip3: Η μους δεν είναι υπερβολικά γλυκιά. Μπορείτε να “παίξετε” με τις αναλογίες των υλικών για να τη προσαρμόσετε στα γούστα σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.