Η Σχέση του Ζευγαριού

Η Σχέση του Ζευγαριού

Γράφει η Λία Χακιάμη
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Μ.Α. Κλινικής Ψυχολογίας

Σε κάθε αλλαγή της ζωής μας, καλή ή κακή, οι ισορροπίες στη σχέση μας διαταράσσονται. Πόσο μάλλον όταν ένα γεγονός που αφορά στο παιδί μας και που απαιτεί όλη την προσοχή μας, το χρόνο μας, την αναπνοή μας, έρχεται να μας συναντήσει τόσο απρόσμενα, όπως η ασθένεια του παιδιού μας.
Για τους τυχερούς γονείς που ζουν αγαπημένοι κάτω από την ίδια στέγη και έχουν έναν σύντροφο στη χαρά και στη λύπη, είναι σημαντικό να θυμίζουν στον εαυτό τους κάθε τόσο αυτή την ευλογία.
Τα προβλήματα της καθημερινότητας, υγεία, εξετάσεις, νοσοκομεία, θεραπείες, μας απορροφούν και το παιδί γίνεται το κέντρο της ζωής μας και της ύπαρξής μας. Όλα μοιάζουν να περνούν σε δεύτερη μοίρα. Η δουλειά μας, ο σύντροφός μας, ο ίδιος ο εαυτός μας.
Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί σύντροφοι χωρίζουν γιατί αφήνουν τη σχέση τους να διαρραγεί από τους κλυδωνισμούς των προβλημάτων.
Ο/η σύντροφος της ζωής σας είναι ένα σημαντικό άτομο που δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο. Η ποιότητα της μεταξύ σας σχέσης έχει άμεσο αντίκτυπο και στην δική σας ψυχολογία αλλά και στου παιδιού.
Κοιτάξτε τον/την στα μάτια. Μαζί συμπορεύεστε σε αυτή τη ζωή, μαζί ενωμένοι γίνεστε δυνατοί να αντιμετωπίσετε τα πάντα. Βρείτε το χαμόγελό σας και χαρίστε το στον άνθρωπό σας, να θυμηθεί και αυτός πως δεν είστε μόνο γονείς και πως δεν έχετε μόνο έννοιες.
Είστε δύο πλάσματα που σας αξίζει η αγάπη και το χαμόγελο, ακόμη και όταν η μοίρα καμιά φορά μας δοκιμάζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.