Σάρκωμα Ewing και γονιμότητα
Close up of a screen which shows an injection oto d'un cran montrant une micro-injection de embryo stem cells in a muse embryo to set a genetically modified line, on February 9, 2012, at the Centre d'Immunologie de Marseille-Luminy (CIML), in the transgenesis laboratory which in charge to create animals in order to understand how genes work, in Marseille, southern France. AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT (Photo credit should read ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP/Getty Images) HORIZONTAL

Σάρκωμα Ewing και γονιμότητα

“Ο γιος μου 11 χρονών νόσησε με σάρκωμα Ewing. Θα αντιμετωπίσει προβλήματα γονιμότητας;”

“Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι συνθέτη. Η τοξικότητα και οι παρενέργειες στο αναπαραγωγικό σύστημα παιδιών που έχουν νοσήσει από σάρκωμα Ewing, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ο πρώτος και βασικός είναι η περιοχή εμφάνισης της νόσου και δεύτερος είναι το είδος της θεραπείας που έχει λάβει.
Όσον αφορά τη χημειοθεραπεία, η χρήση ορισμένων παραγόντων και ειδικά η κυκλοφοσφαμίδη, έχουν μεγάλη τοξικότητα. Η βλάβη που προκαλείται μπορεί να ειναι παροδική ή μόνιμη. Σημαντικό ρόλο έχουν, ο συνδυασμός των φαρμάκων, ο αριθμός των θεραπειών και η συνολική δόση.
Όσον αφορά την Ακτινοθεραπεία, η τοξικότητα εξαρτάται κυρίως από την περιοχή ακτινοβόλησης και από τη συνολική δόση που χορηγήθηκε.
Για να δοθεί λοιπόν μια εξατομικευμένη απάντηση, είναι απαραίτητα τα λεπτομερή στοιχεία τόσο της νόσου, όσο και της θεραπείας.”

Στη διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες.
Σωτηρης Τρομπουκης
Μαιευτήρας / Γυναικολόγος
Εξειδικευμένος σε θεματα Διατήρησης Γονιμότητας
Κιν: 6944466268
www.fertiprotect.gr
Mail: info@fertiprotect.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.