Διανοητικά ισχυροί: Τι κάνουν διαφορετικά και πως αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής;

Διανοητικά ισχυροί: Τι κάνουν διαφορετικά και πως αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής;

Πολλές φορές ακούμε τη φράση “στο μυαλό είναι όλα”. Και πραγματικά είναι. Γιατί οι διανοητικά ισχυροί άνθρωποι, πετυχαίνουν περισσότερα πράγματα στη ζωή. Γιατί έχουν το δικό τους τρόπο να κάνουν ή να μην κάνουν κάποια πράγματα. Ποια είναι αυτά;
Δεν μένουν σε αυτά που ξέρουν.
Γνωρίζουν καλά ότι όταν μένεις σε αυτά που ξέρεις, μένεις στάσιμος. Γιατί όπως λένε οι γκουρού των επιχειρήσεων, “όποιος δεν πάει μπροστά, πάει πίσω”.
Ακούνε τη γνώμη των άλλων.
Μια καλή ιδέα, είναι μια καλή ιδέα από όπου κι αν προέρχεται. Οι διανοητικά ισχυροί άνθρωποι είναι σε θέση να την αναγνωρίσουν, άσχετα αν δεν είναι δική τους ή όχι και δεν αφήνουν τον εγωισμό τους, να επηρεάσει την κρίση τους.
Δέχονται βοήθεια.
Κατανοούν ότι δεν είναι σούπερμαν, ότι δεν μπορούν ούτε να γνωρίζουν αλλά και ούτε να κάνουν τα πάντα. Αν κάποιος τους προσφέρει τη βοήθειά του, δεν είναι χαζοί να μην την δεχτούν. Είναι δεκτικοί στη γνώμη του άλλου και προσπαθούν να μάθουν από τη γνώση και την εμπειρία του.
Δεν τους ενδιαφέρει να γίνονται αρεστοί.
Μπορεί να είναι ευγενικοί, δίκαιοι και καλόψυχοι, αλλά δεν μασάνε τα λόγια τους. Αυτό που πιστεύουν θα το πουν, άσχετα αν δυσαρεστήσουν τους άλλους. Θα το κάνουν φυσικά με τρόπο, αλλά δεν θα φοβηθούν σε καμία περίπτωση να πουν αυτό που πιστεύουν.
Δεν κολλάνε στο παρελθόν.
Ότι έγινε, έγινε. Ξέρουν ότι δεν υπάρχει λόγος να κλαίνε πάνω από το χυμένο γάλα. Αντίθετα επικεντρώνονται στο παρόν, σχεδιάζοντας το μέλλον.
Δεν ζηλεύουν την επιτυχία των άλλων.
Αντίθετα, αισθάνονται ειλικρινά χαρούμενοι γιατί καταλαβαίνουν ότι αφού τα κατάφεραν οι άλλοι, τότε μπορεί να τα καταφέρουν και αυτοί. Και όχι μόνο αυτό, αλλά προσπαθούν να μάθουν τα μυστικά της επιτυχίας τους, ώστε να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.
Δεν αφήνουν τους φόβους τους να κυριαρχήσουν.
Αναγνωρίζουν ότι ο φόβος είναι καλό πράγμα, γιατί σε προειδοποιεί και σε κάνει πιο προσεκτικό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να κυριαρχεί στις αποφάσεις σου και να σε αποτρέπει από το δοκιμάζεις νέα πράγματα. Γιατί πολλές φορές οι φόβοι μας είναι παράλογοι.
Δεν τα παρατάνε ποτέ.
Το μεγαλύτερο ελάττωμα των ανθρώπων είναι ότι τα παρατάνε εύκολα. Αλλά οι διανοητικά ισχυροί άνθρωποι είναι επίμονοι και ξανασηκώνονται μετά από κάθε αποτυχία. Προχωρούν διαρκώς προς το στόχο τους και δεν πετάνε ποτέ πετσέτα.
Παίρνουν τα ρίσκα τους.
Οι διανοητικά ισχυροί άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να πάρουν ρίσκα, τα οποία όμως έχουν σκεφτεί καλά. Δεν παίρνουν επιπόλαια ρίσκα, ούτε και κάνουν ριψοκίνδυνες κινήσεις. Ζυγίζουν καλά τις καταστάσεις, τα υπέρ κα τα κατά και είναι πάντα προετοιμασμένοι για το χειρότερο.
Έχουν υπομονή.
Οι διανοητικά ισχυροί άνθρωποι δεν περιμένουν αποτελέσματα σε μια μέρα. Ξέρουν ότι τα πράγματα θέλουν το χρόνο τους. Δεν τους ενδιαφέρουν οι αρπαχτές αλλά η διάρκεια. Για αυτό κάνουν μακροχρόνια σχέδια και προχωράνε με αργά αλλά σταθερά βήματα.
Ξέρουν ότι στη ζωή τίποτα δεν χαρίζεται.
Το τι θα κάνουν στη ζωή τους είναι καθαρά στο χέρι τους. Ούτε η ζωή, αλλά ούτε και κανείς άλλος δεν τους χρωστάει τίποτα. Αν θέλουν κάτι, πρέπει να πολεμήσουν για αυτό και να δώσουν το καλύτερό τους εαυτό. Τίποτα στη ζωή δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται.

www.tsemperlidou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.