Ακολουθώντας τα ”Βήματα των ασθενών”

Ακολουθώντας τα ”Βήματα των ασθενών”

To iatronet.gr διοργανώνει το Σάββατο 2/4/2016 ημερίδα ενημερωτικού χαρακτήρα με τίτλο ”Βήματα Ασθενών”, αναφορικά με τον ρόλο και την σημασία των συλλόγων ασθενών.
Η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο «New Hotel Athens», σκοπό έχει να βοηθήσει τους συλλόγους ασθενών να αξιοποιήσουν την δύναμή τους και να προχωρήσουν στην αποτελεσματική υλοποίηση των προγραμμάτων τους.
Προσκεκλημένοι θα είναι μέλη των συλλόγων ασθενών που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την σημασία της καλής λειτουργίας τους αλλά και το πώς μπορούν να συμβάλλουν στην εκπαίδευση και κατάρτιση των ασθενών.
Πάνω από όλα όμως πώς να βοηθούν αποτελεσματικά τους ασθενείς – μέλη και μη, στον αγώνα που κάνουν για την όσο το δυνατόν ορθή διαχείριση της νόσου τους.
Οι θεματικές ενότητας της ημερίδας θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν τη νομική διεκδίκηση αιτημάτων που αφορούν συλλόγους και ασθενείς, την ενημέρωση για τη σημασία της ψυχολογικής υποστήριξης, τη θεραπεία πόνου, τον εθελοντισμό, την εξωστρέφεια των συλλόγων μέσω της χρήσης των ΜΜΕ, τα social media και όλα τα υπόλοιπα διαθέσιμα ηλεκτρονικά μέσα. Επίσης θα συζητηθούν και θέματα που αφορούν την επικοινωνία των συλλόγων με τους ασθενείς αλλά και την σημασία των σεμιναρίων και των ομαδικών συνεδριών.
Σε χωριστή ενότητα, τέλος, θα παρουσιαστεί το «Βήμα του Ασθενή» το μοναδικό forum στην Ελλάδα όπου συμμετέχουν ασθενείς, σύλλογοι ασθενών, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και οποιοσδήποτε άλλος/η θελήσει να συμμετάσχει στην συζήτηση για τα προβλήματα υγείας.
Στόχος της ημερίδας είναι όχι μόνο η αλληλεγγύη και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ασθενών αλλά και η αποτελεσματικότερη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και αιτημάτων τους, όπως επίσης και η πληροφόρηση του κοινού για τις ασθένειες και τις διακρίσεις που υφίστανται.

www.iatronet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.