Ο φροντιστής

Ο φροντιστής

Πώς ξέρετε ακριβώς τι είδους φροντίδα θα πρέπει να δώσετε σε κάποιον με καρκίνο; Οι άνθρωποι που έχουν καρκίνο μπορεί να χρειάζονται πολλά διαφορετικά είδη φροντίδας, αλλά ο καθένας μας έχει την ευκαιρία να την παρέχει ανάλογα με τις δυνατότητές μας.

Ποιος είναι ο ρόλος ενός φροντιστή;

Πρόκειται για ένα πρόσωπο που παρέχει την περίθαλψη. Η φροντίδα μπορεί να είναι προσωπική, οικονομική, συναισθηματική, διατροφική, ή να αφορά κάποια μεταφορά, ή ένα κατοικίδιο ζώο. Όταν γίνει κατανοητό ότι υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη περίθαλψης, τότε μπορούν να δημιουργηθούν διαφορετικοί ρόλοι για διαφορετικούς ανθρώπους.

Οι περισσότεροι από εμάς λέμε συχνά: «Αν χρειαστείς κάτι, να μου το πεις.» Αν και ο ασθενής γνωρίζει ότι αυτή η προσφορά γίνεται με τις καλύτερες προθέσεις, είναι επίσης πολύ ασαφής και σχεδόν πάντα δεν ξέρει τι να μας απαντήσει.
Μπορούμε να σκεφτούμε τις δυνατότητες μας ως άτομα και φίλοι. Ξέρουμε να μαγειρέψουμε κάποια υπέροχη μακαρονάδα που λατρεύει κάποιος φίλος μας με καρκίνο; Να τη μαγειρέψουμε και να την πάμε στο σπίτι του έστω και χωρίς ειδοποίηση.

Έχει ένα τέλειο γκαζόν; Προσφερθείτε να του κουρέψετε το γκαζόν του κήπου του ώστε να μην ανησυχεί πια για αυτό.
Είστε καλός με τους αριθμούς και με την επικοινωνία με άλλους ανθρώπους: Βοηθήστε τον φίλο σας σε οικονομικές και ασφαλιστικές διεκδικήσεις.

Μπορεί επίσης να είστε ο φίλος ή ένα μέλος της οικογένειας που αγαπάει τόσο πολύ ένα πρόσωπο και θέλει να κάνει τα πάντα για αυτό. Ενώ αυτή είναι μία υπέροχη σκέψη, στην πραγματικότητα δεν λειτουργεί πάντα σωστά. Δεν προορίζεται ο καθένας μας για κάθε είδους φροντίδα, έτσι είναι σημαντικό να μείνετε ειλικρινής και συγκεκριμένος σχετικά με το τι είστε πραγματικά σε θέση να προσφέρετε.
Αυτά είναι κάποια απλά παραδείγματα για το είδος της φροντίδας που μπορούμε όλοι να προσφέρουμε.

Αν είστε αυτός που δέχεται την φροντίδα, το να πείτε σε κάποιον ότι δεν θέλετε τη βοήθειά του με ένα φιλικό και όμορφο τρόπο μπορεί να είναι πραγματική πρόκληση.
Ένας τρόπος θα μπορούσε να είναι:
«Πραγματικά εκτιμώ την προσφορά σου να με βοηθήσεις με αυτόν τον τρόπο, αλλά χρειάζομαι πραγματικά κάποιον που είναι καλός στο ___ και ξέρω ότι έχεις εμπειρία με αυτό. Θα μπορούσες να με βοηθήσεις με αυτό αντί για το άλλο;»
Αυτό λέει στο πρόσωπο ότι το εκτιμάτε, αναγνωρίζετε τις δυνατότητές του, και θα θέλατε τη βοήθειά του. Σίγουρα είναι μια φιλοφρόνηση!

Κάποιοι από εμάς είμαστε ευλογημένοι να έχουμε κοντά μας ανθρώπους με πολλαπλάσιες δυνάμεις.

Μεγάλο μέρος της διαδικασίας της φροντίδας στοχεύει στην ειλικρινή και ανοικτή επικοινωνία.
Να είναι ανοικτή όσον αφορά του τι να περιμένουμε, πώς οι ρόλοι μπορεί να αντιστραφούν, πώς να χειριστούμε το άγχος, να παραμείνουμε σε ηρεμία κατά τη διάρκεια του χάους, να είμαστε καλοί ακροατές, και να έχουμε καλή αίσθηση του χιούμορ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.