Το φορητό γιογιό

Το φορητό γιογιό

Ένα από τα πιο χρήσιμα πράγματα που πρέπει να έχει ένας γονιός, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας αλλά και των μονοήμερων θεραπειών στα εξωτερικά ιατρεία, είναι το φορητό γιογιό.
Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, όταν το παιδί είναι μόνιμα καλωδιωμένο στο στατό, η μετακίνηση του στην τουαλέτα είναι Γολγοθάς. Ειδικά παιδιά που μόλις έχουν βγάλει την πάνα, είναι τρομερά δύσκολο να πηγαίνουν τουαλέτα με το στατό.
Υπάρχουν και στιγμές, που πραγματικά δεν προλαβαίνεις να πας το παιδί στην τουαλέτα. Οι οροί, τα φάρμακα, οι θεραπείες… και τα τσίσα φεύγουν σα νερό. Θυμάμαι με τη Νεφέλη στο δωμάτιο, ειδικά στα αρχικά στάδια της θεραπείας της, δεν προλάβαινα να τη σηκώσω. Άλλαζα σεντόνια και 2 φορές την ημέρα. Πολύ χρήσιμο για εμάς ήταν το φορητό γιογιό, για μεγάλο διάστημα: όταν κόλλησε την ψευδομονάδα στο πόδι και δεν μπορούσε να το πατήσει, όταν έπαθε τη νευροπαράλυση και πάλι δεν μπορούσε να περπατήσει, όταν έσπασε το πόδι της, σε συνδυασμό με την νευροπαράλυση, που δεν περπατούσε καθόλου και όλα τα κάναμε με αγκαλιές. Ακόμη κι όταν έσπασε το χέρι της, ήταν δύσκολο να καθίσει στη λεκάνη της τουαλέτας.
Και στα εξωτερικά ιατρεία είχαμε τα ίδια προβλήματα. Αλλά κυρίως το θέμα της καθαριότητας ήταν το πιο σημαντικό κι αγχωτικό για μένα. Την ψευδομονάδα προφανώς την κόλλησε στο νοσοκομείο. Όταν πηγαίναμε για τις μονοήμερες θεραπείες, δεν την άφηνα να αγγίξει πουθενά. Στα εξωτερικά ιατρεία η τουαλέτα είναι κοινόχρηστη ανά θάλαμo. Επίσης, χρησιμοποιείται και από τους συνοδούς. Οπότε είχαμε το γιογιό μας μαζί και αποφεύγαμε τις πολλές μετακινήσεις αλλά και τα μικρόβια.
Εντελώς τυχαία έπεσα πάνω στο Potette, ψάχνοντας στο internet για λύσεις. 
2 (2)
Το μεγάλο θετικό με το Potette είναι ότι μετατρέπεται και σε κάθισμα τουαλέτας. Όταν ήθελε να καθίσει στην τουαλέτα, απλά έβαζα το καθισματάκι και δεν ταλαιπωρούσα το παιδί με αγκαλιές.
Ειδικά για τα παιδιά που ταλαιπωρούνται με κινητικά προβλήματα, το φορητό γιογιό πραγματικά είναι πολύ βολικό και χρηστικό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.