Τι δώρο να πάρουμε;

Τι δώρο να πάρουμε;

Αν θέλετε να πάρετε δώρα για τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Παιδοογκολογικό Νοσοκομείο αλλά και για τη μαμά τους οι προτάσεις μας είναι :
Για τα παιδιά :
Ας ξεκινήσουμε απ’αυτά που απαγορεύονται για λόγους υγιεινής. Μην πάρετε λοιπόν, λούτρινα ζωάκια και κουκλάκια, μπαλόνια, οτιδήποτε είναι από ύφασμα ή υλικά που μαζεύουν σκόνη.
Παιχνίδια τα οποία πλένονται και είναι εύκολο να καθαριστούν και να απολυμανθούν είναι τα καλύτερα.
Είδη ζωγραφικής και σχεδίου, χειροτεχνίες, οτιδήποτε μπορεί να απασχολήσει ένα παιδί, να περάσει δημιουργικά τις ώρες του.
Βιβλία, παραμύθια, cd’s, dvd’s με παιδικές σειρές και τραγούδια (συνεννοηθείτε όμως με τη μαμά. Αν δεν έχουν στο δωμάτιο laptop προτιμήστε να γράψετε παιδικές ιστορίες και τραγούδια σε φλασάκι, που μπορεί να συνδεθεί με την τηλεόραση του δωματίου).
Πάζλ, επιτραπέζια παιχνίδια, ειδικά για μεγαλύτερα παιδιά είναι καλές επιλογές.
Ξύλινες κατασκευές, αυτοκινητάκια για τα αγόρια, κούκλες (που δεν είναι λούτρινες) κουζινικά για τα κοριτσάκια.
Σεντόνια με παιδικές φιγούρες, κουβερτούλες πυζαμούλες, παντοφλάκια, εσώρουχα, φόρμες, κάλτσες, είναι καλές προτάσεις. Χρειάζονται πάντα. Όπως και σετ φαγητού. Όσο πιο πολλά αυτά, τόσο πιο εύκολη είναι η ζωή της μαμάς μέσα στο νοσοκομείο. Κι επειδή υπάρχει πάντα η περίπτωση, μετά τη νοσηλεία τους, να μη θέλουν τίποτα να τους θυμίζει τι έχουν περάσει και να μη τα πάρουν μαζί τους στο σπίτι, δε θα αισθάνονται και τόσο άσχημα…
Για τη μαμά :
Σεντόνια, κουβέρτα, φόρμες, παντόφλες, εύκολα κι άνετα ρούχα. Αυτά τα δώρα είναι πρακτικά και χρήσιμα.
Βιβλία, παζλ, ερεθίσματα να ξεκινήσει ένα νέο χόμπι, για παράδειγμα ένα kit πλεξίματος ή κεντήματος, οτιδήποτε θα την κρατά απασχολημένη και χαλαρή, στον λίγο χρόνο που έχει για τον εαυτό της.
Ειδικά τα βιβλία, είναι μεγάλη υπόθεση. Αν και κάθε κλινική έχει μια μικρή βιβλιοθήκη, τα βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, λείπουν. Εγώ προσωπικά, έβλεπα όλες τις μαμάδες να διαβάζουν. Σε κάθε δωμάτιο, τα βιβλία ήταν πολλά. Πώς αλλιώς να περάσει η ώρα, ειδικά τα βράδια;
Σετ φαγητού, ποτήρια, κούπες, ακόμη κι αν είναι πλαστικά. Μπολ για τα φαγητά που έρχονται από το σπίτι. Προτιμήστε τα σετ που περιλαμβάνουν διάφορα μεγέθη, αλλά αποφύγετε τα μεγάλα γιατί δεν υπάρχει χώρος αποθήκευσης. Ακόμα και τα ειδικά σκεύη με καπάκι, όμως, που ζεσταίνουμε φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων, είναι πολύ χρήσιμα.
Προϊόντα περιποίησης σώματος και προσώπου. Ειδικά αυτά που είναι 2 σε 1. Είναι πολύ πρακτικά, δεν πιάνουν πολύ χώρο και μας θυμίζουν όλα αυτά που αφήσαμε πίσω…
Κανονίστε να πάει μια κομμώτρια να τη χτενίσει, να της φτιάξει τα μαλλιά. Μια μασέρ να της κάνει μασάζ. Η ρεφλεξολογία είναι καλή επιλογή. Δεν απαιτεί χώρο και πραγματικά σε αποφορτίζει. Γι’ αυτά βέβαια θα πρέπει να συνεννοηθείτε μαζί της ή με την προϊσταμένη της κλινικής.
Μπορείτε ακόμη, αν είστε φίλη της και έχετε το θάρρος, να κανονίσετε να καθαρίσουν το σπίτι της οικογένειας, ειδικά την περίοδο που θα επιστρέψουν, μια επίσκεψη σε ένα spa, μαθήματα για ένα χόμπι. Ακόμη και να κανονίσετε 1-2 φορές την εβδομάδα να τους πηγαίνετε σπιτικό, καλομαγειρεμένο φαγητό, θα τους έχετε βοηθήσει πολύ.
Απαγορεύονται τα λουλούδια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.