Τριπλασιάστηκαν οι επιζώντες από καρκίνο

Τριπλασιάστηκαν οι επιζώντες από καρκίνο

Ιδιαίτερα αισιόδοξα για τους πάσχοντες από καρκίνο είναι τα δεδομένα της έκθεσης που παρουσίασε πρόσφατα η Αμερικανική Ένωση για την Έρευνα του Καρκίνου.
Σύμφωνα με την έκθεση, περίπου 14,5 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τον καρκίνο ή ζουν με μια κακοήθεια για περισσότερα από πέντε χρόνια. Περίπου ένας στους 22 Αμερικανούς είναι επιζών καρκίνου, ποσοστό τριπλάσιο σε σχέση με αυτό που ίσχυε πριν από 40 χρόνια, μία πρόοδος που αντικατοπτρίζει τη χρήση των νέων επιστημονικών εργαλείων, που επέτρεψαν στους ερευνητές να εξερευνήσουν τη γενετική βάση του καρκίνου και να στοχεύσουν σε γονιδιακές θεραπείες.
Στοχευμένα αντικαρκινικά φάρμακα, που εγκρίθηκαν μεταξύ του 1998 και του 2001, βοήθησαν να οργανωθεί η «γονιδιωματική στρατηγική» των επιστημόνων, τα οφέλη της οποίας βλέπουμε σήμερα, αναφέρει η έκθεση. Ασθενείς που πάσχουν από μορφές καρκίνου, όπως η λευχαιμία, μπορούν να διασπαστούν σε μικρότερες ομάδες, με βάση τις συγκεκριμένες γενετικές μορφές που εμφανίζουν οι κακοήθειες που αντιμετωπίζουν. Αυτό επέτρεψε στους ερευνητές να εντοπίσουν συγκεκριμένες γενετικές μεταλλάξεις, που αντιμετωπίζονται με τελείως νέα φάρμακα, τα οποία επιπλέον έχουν μικρότερες παρενέργειες, όπως ναυτία και κόπωση, δήλωσε ο Dr. Ken Anderson, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ένωσης για την Έρευνα του Καρκίνου.
Περίπου 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ θα διαγνωστούν φέτος με καρκίνο, μια ασθένεια που κόστισε στη χώρα 216.600.000.000 δολάρια το 2009 σε άμεσες δαπάνες και απώλεια μισθών, σύμφωνα με την έκθεση της Ομάδας Έρευνας του Καρκίνου.
Άλλα νέα είδη των θεραπειών κατά του καρκίνου επικεντρώνονται τώρα στο ανοσοποιητικό σύστημα, για να βοηθήσουν στην προστασία του οργανισμού από την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Όλα αυτά τα επιμέρους βήματα δημιουργούν μια σταθερή βάση αισιοδοξίας ότι σύντομα η ανθρωπότητα θα μπορέσει να νικήσει τον καρκίνο.

http://www.tribune.gr/health/news/article/72369/triplasiastikan-epizontes-apo-karkino.html#

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.