Ένα ταξίδι

Ένα ταξίδι

Διαβάζουμε βιβλία για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος για μένα είναι ότι μας ταξιδεύουν. Τα ταξίδια που κάνουμε μέσα από τις λέξεις ενός βιβλίου είναι μαγικά.

Τα παιδιά το βιώνουν πιο έντονα αυτό. Η φαντασία τους μας ξεπερνά. Διαβάζουν ένα βιβλίο, ακούνε τις λέξεις, μαγεύονται με το παραμύθι.

Το βλέπεις στο βλέμμα τους, στις ερωτήσεις που σου κάνουν ακόμη και μετά από μέρες, στα παιχνίδια τους.

Όταν άνοιξε ο μικρός μου γιος το «ταξίδι» σοκαρίστηκε. Ένα βιβλίο με εικόνες, χωρίς λόγια. Η πρώτη του αντίδραση ήταν ότι αυτό είναι για μωρά. Και το άφησε. Ένα βιβλίο χωρίς λέξεις;

Του ζήτησα να κοιτάξει τις εικόνες και να μου πει τι βλέπει…

Άρχισε να φτιάχνει την δική του ιστορία. Να περιγράφει όχι τόσο αυτά που βλέπει αλλά αυτά που φαντάζεται. Έφτιαξε την δική του ιστορία.

Μετά από μέρες το ξανάνοιξε. Και μου είπε μια άλλη ιστορία.

Η αφήγηση και τις δύο φορές ήταν συναρπαστική. Το δάχτυλο που διατρέχει τις εικόνες, σταματά στα σημεία που του έκαναν εντύπωση, γυρνάει τις σελίδες, φτάνει στο τέλος… Χαρούμενο το τέλος, πάντα.

Ένα βιβλίο που προκαλεί. Την απορία, την φαντασία, τις λέξεις, την ιστορία.

Ένα βιβλίο που δυσκολεύει. Που καλεί το παιδί να γίνει αυτό ο συγγραφέας. Να γίνει ο εξερευνητής και να βρει τι θέλει να πει αυτός που το έφτιαξε.

Ένα βιβλίο που θα κάνουμε δώρο στους αγαπημένους μας φίλους γιατί έχει πολλά να τους πει.

Το «Ταξίδι» του Aaron Becker κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Φουρφούρι.

Είναι το πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας που συμπληρώνεται από τα βιβλία «Αναζήτηση» και «Επιστροφή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.