Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σήμερα

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σήμερα

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σήμερα και σκέφτομαι πόσα βιβλία έχω διαβάσει για τον καρκίνο τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η γνώση είναι δύναμη. Και εμείς, που αγωνιζόμαστε για την ζωή των παιδιών μας, για την ζωή όλων των ανθρώπων που υποφέρουν, που είμαστε δίπλα σε ασθενείς και ευάλωτες ομάδες, διαβάζοντας, γινόμαστε καλύτεροι συνήγοροι των ανθρώπων που μας έχουν ανάγκη.

Η αλήθεια είναι ότι στα Ελληνικά, δυστυχώς, δεν κυκλοφορούν και πολλά βιβλία με θέμα τον καρκίνο. Υπάρχουν κάποιες καλές μεταφράσεις αλλά η βιβλιογραφία είναι φτωχή.

Προτείνω λοιπόν κάποιους ξενόγλωσσους τίτλους (στο  Amazon τα βρήκα), που μίλησαν στην ψυχή μου αλλά και μου έμαθαν πολλά για τον ασθενή που νοσεί με καρκίνο.

Σε αυτά τα βιβλία βρίσκεις πληροφορίες, αληθινές ιστορίες ασθενών και των φροντιστών τους, εμπνέεσαι, απαντάς στα ερωτήματα σου.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αυτά τα βιβλία μας  ευαισθητοποιούν περισσότερο, μας φέρνουν πιο κοντά στην καθημερινότητα του καρκίνου.

Διάβασα κάπου τα λόγια ενός συγγραφέα: «Είμαι πολλά περισσότερο από τον καρκίνο μου. Αντιμετώπισε με ευγενικά, όχι διαφορετικά».

Through Fire and Rain: Surviving the Impossible with Love, Music, and Precision Medicine – Maryann Anselmo, Joseph Anselmo.

A Series of Catastrophes and Miracles: A True Story of Love, Science, and Cancer – Mary Elizabeth Williams.

Living Out Loud: Sports, Cancer, and the Things Worth Fighting For – Craig Sager, Craig Sager Jr., Brian Curtis.

Help Me Live, Revised: 20 Things People with Cancer Want You to Know – Lori Hope.

A Story About Cancer With A Happy Ending – India Desjardins.

Καλό διάβασμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.