Επιτέλους άνοιξη…

Επιτέλους άνοιξη…

Ήρθε η άνοιξη ή θα μας ξεγελάσει  πάλι; Αυτός ο χειμώνας πολύ κράτησε. Για πρώτη φορά με πείραξε αυτή η μούχλα. Για πρώτη φορά λαχτάρησα τον ήλιο και τα αρώματα τα ανοιξιάτικα και το μπλε της θάλασσας.

Πρώτη Μαίου σήμερα και ήδη οι καλοκαιρινές διακοπές  έχουν μπει στο πρόγραμμα. Έχω κυκλώσει την μέρα που τελειώνουν τα σχολεία, ανυπομονώ  για τα μπάνια μας στη θάλασσα, με αγχώνουν όλες οι εκκρεμότητες.

Το Καρκινακι μεγαλώνει και μαζί του μεγαλώνει και η ευθύνη μας απέναντι στα παιδιά που νοσούν, στις οικογένειες  τους, στους γιατρούς και νοσηλευτές μας, στα μέλη, στους εθελοντές μας, στον κόσμο που μας αγαπάει και μας στηρίζει.

Δεν είναι εύκολη υπόθεση να ιδρύσεις  μια ΜΚΟ. Δεν είναι εύκολη υπόθεση να βρεις  τον σκοπό σου και το πεδίο δράσης σου. Γιατί στο μυαλό μας όλα είναι αλλιώς. Η καθημερινότητα όμως και οι ανάγκες  είναι διαφορετικές. Και αν δεν μάθεις γρήγορα, αν δεν βρεις τους κατάλληλους συνεργάτες, αν δεν εκπαιδευτείς, αν δεν μελετήσεις, δεν θα κάνεις και πολλά.

Στην Ελλάδα του 2019 για να ασχοληθείς με την Κοινωνία των Πολιτών πρέπει να είσαι ή συνταξιούχος  ή γόνος πλούσιας οικογένειας. Αυτή η αίσθηση επικρατεί. Και συντηρείται δυστυχώς από ένα μεγάλο κομμάτι των φορέων. Οι λόγοι είναι πολλοί και όλοι καταλήγουν στον άνθρωπο, τα κόμπλεξ και την απαιδευσιά του.

Δεν είναι έτσι. Μετά από 4 Πρωτομαγιές, το λέω με σιγουριά: δεν είναι έτσι. Όποιος έχει διάθεση να δει τι πραγματικά συμβαίνει, ας ψάξει το προφίλ και τα βιογραφικά των φορέων. Όποιος είναι ανοιχτόμυαλος και έχει λύσει τα θέματα του με τον ψυχαναλυτή του, ας γνωρίσει πολλούς φορείς, με διαφορετικά πεδία δράσης, που έχουν όραμα, επιχειρηματικό πνεύμα, ηθική και προσόντα.

Έχω συναντήσει πολλούς ανθρώπους, στελέχη και ιδρυτές φορέων, που αν είχα επιχείρηση θα τους ήθελα μαζί μου.

Έχω συναντήσει και τους άλλους, που θέλω μόνο να τους δώσω την κάρτα της δικής μου ψυχοθεραπεύτριας!

Όλους τους θέλουμε. Όλοι κάτι προσφέρουν στη δράση των ΜΚΟ. Όλοι μας βάζουμε ή βγάζουμε ένα λιθαράκι –και βράχους  ενίοτε.

Εμείς στο ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ προχωράμε παρέα με όσους μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, στηρίζουμε κάθε νέα αρχή και μοιραζόμαστε τα καλά και τα κακά μας.

Και κάθε μήνας που έρχεται μας γεμίζει δύναμη για την συνέχεια (κι ένα ακόμη project, για να χάσουμε τον ύπνο μας)

Καλά να είμαστε να τα καταφέρνουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.