Καλά Χριστούγεννα με αγάπη…

Καλά Χριστούγεννα με αγάπη…

Αγαπημένα μου παιδιά,

Έμεινα πολλή ώρα κοιτώντας το λευκό χαρτί μπροστά μου προσπαθώντας να σκεφτώ τι να σας ευχηθώ, αλλά δεν έβρισκα την κατάλληλη φράση για να σας πω αυτά που νιώθει η ψυχή μου . Έτσι λοιπόν θα αρκεστώ στο να σας ευχηθώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου η υγεία, η ευτυχία και η χαρά να μη λείψουν ποτέ από εσάς και αυτή να είναι η τελευταία σας περιπέτεια. Οι μαθητές μου σας εύχονται με τα ζωηρότερα και εντονότερα χρώματα της καρδιάς τους ταχεία ανάρρωση και σας στέλνουν χριστουγεννιάτικες κάρτες ελπίζοντας να ζωγραφίσουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας.

Δεν σας γράφω όμως μόνο για να σας ευχηθώ περαστικά, αλλά για να σας ευχαριστήσω…
Να σας ευχαριστήσω που μας μαθαίνετε τι θα πει θάρρος.
Να σας ευχαριστήσω που μας διδάσκετε τι θα πει κουράγιο, υπομονή και επιμονή.
Να σας ευχαριστήσω που μας θυμίζετε ποια είναι τα πολυτιμότερα αγαθά στη ζωή μας.
Να σας ευχαριστήσω που μας δώσατε την ευκαιρία να μάθουμε την πραγματική σημασία των λέξεων μαχητής και ήρωας.
Να σας ευχαριστήσω που έχω την τύχη και την ευλογία να κάνω μια δουλειά που είναι γεμάτη χαμόγελα, πονηρά παιχνιδιάρικα βλέμματα και αγκαλιές και να την εκτιμώ.
Να σας ευχαριστήσω που μου δώσατε την ευκαιρία να μιλήσω στους μαθητές μου για την προσφορά, την αλληλοβοήθεια, τον εθελοντισμό, την ανιδιοτελή αγάπη.
Υποκλίνομαι λοιπόν μπροστά στο μεγαλείο της δύναμης και της ψυχής σας και σας ευχαριστώ για όλα όσα μας διδάσκετε ακόμα και αν δεν το ξέρετε…

Καλά Χριστούγεννα γεμάτα αισιοδοξία, πίστη και ελπίδα.

Με εκτίμηση και θαυμασμό
Τζαβάρα Έφη
Δασκάλα 3ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων
Και οι μαθητές του Γ3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.