Οι γονείς ενημερώνονται…

Οι γονείς ενημερώνονται…

Σήμερα, στην 5η Ημερίδα Παιδιατρικής Ογκολογίας που οργάνωσε η Ογκολογική Κλινική Παιδιών και Εφήβων Παίδων ΜΗΤΕΡΑ , εμείς οι γονείς ήμασταν εκεί για να ενημερωθούμε για τα θέματα που αφορούν τα παιδιά με καρκίνο.

Η θεματολογία της Ημερίδας, για μια ακόμη χρονιά, ήταν ενδιαφέρουσα και με θεματικές ενότητες που κάλυψαν πολλά ζητήματα τα οποία απασχολούν γιατρούς και γονείς. Από το Αλφαβητάρι της γενετικής και της μοριακής βιολογίας και τις λοιμώξεις στο παιδί με καρκίνο, μέχρι τις τελευταίες εξελίξεις για το Νευροβλάστωμα και τις Θεραπείες Ακριβείας.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχω παρακολουθήσει σχεδόν όλα τα συνέδρια, ημερίδες, workshops σε Ελλάδα και Ευρώπη για τον καρκίνο και κάθε φορά έχω και κάτι νέο να μάθω, φωτογραφίες να βγάλω, μια ακόμη σημείωση να κρατήσω, έναν ακόμη όρο να googlάρω…

Αυτό όμως που έχει μεγάλη σημασία για μένα προσωπικά, πέρα από τις γνώσεις, είναι οι κουβέντες και τα σχόλια με άλλους γονείς. Η ανταλλαγή απόψεων, οι εμπειρίες μας, οι απορίες μας, οι κουβέντες μας με τους γιατρούς.

Σήμερα ήμασταν εκεί: εγώ, η Λαμπρινή, η Γιούλη, η Γεωργία, ο Πέτρος, η Φωτεινή, ο Παναγιώτης. Είπαμε πολλά. Σχεδιάσαμε άλλα τόσα. Δηλώσαμε όλοι παρόντες στη μάχη κατά του καρκίνου, δίπλα στο παιδί που νοσεί, με όπλα την ενημέρωση, τη γνώση και την καλή σχέση και συνεργασία με την ιατρική κοινότητα.

Μαμά Μένια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.