HTA Conference 2019

HTA Conference 2019

Τη βέλτιστη αξιοποίηση της ευρωπαϊκής εμπειρίας και την προώθηση της συνεργασίας σε εθνικό και διακρατικό επίπεδο, κατά την πορεία της χώρας μας προς ένα ολοκληρωμένο σύστημα ΗΤΑ, θα εξετάσει το Συνέδριο “HTA Conference: The way forward for HTA cooperation – Teaming up for value”, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 22 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Το σημαντικότερο ετήσιο forum για την αξιολόγηση τεχνολογιών υγείας στην χώρα μας, διοργανώνεται για 4η χρονιά από το Health Daily και την Boussias Communications, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.).

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Γιώργος Γιαννόπουλος, υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υπηρεσιών για την Αξιολόγηση Ιατρικής Τεχνολογίας (EUnetHTA), καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών Φορέων, της φαρμακευτικής βιομηχανίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας.

Μερικούς μήνες μετά την πολυαναμενόμενη σύσταση της Επιτροπής ΗΤΑ, το Συνέδριο θα επιδιώξει να προσφέρει βαθύτερη κατανόηση της ευρωπαϊκής εμπειρίας, ώστε να αναδείξει τις βέλτιστες πρακτικές και να προτείνει τα επόμενα βήματα για την εφαρμογή ενός οργανισμού Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας προς όφελος του Συστήματος Υγείας, των ασθενών και της ελληνικής κοινωνίας.

22 εξέχοντες εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συζητήσουν το παρόν και το μέλλον της Πολιτικής Φαρμάκου στην Ευρώπη, εστιάζοντας στις καλές πρακτικές από την εφαρμογή ΗΤΑ και την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους. Ειδικότερα, θα αναλυθεί ο ρόλος της αξιολόγησης τεχνολογιών υγείας, θα αναδειχθούν τα οφέλη και οι προκλήσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή διαφορετικών προσεγγίσεων στο ζήτημα του ΗΤΑ στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ θα κατατεθούν προτάσεις για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ ΗΤΑ και Επιτροπής Διαπραγμάτευσης στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις ειδικών διεθνούς εμβέλειας. Συγκεκριμένα, η Flora Giorgio, Head of Sector, HTA, Directorate General Health and Food Safety (DG SANTE), European Commission, η οποία ηγείται της ομάδας για την Αξιολόγηση Τεχνολογιών της Υγείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα μιλήσει για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τη συνεργασία μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ΗΤΑ. Ο Markus Guardian, Chief Operating Officer της EUnetHTA Joint Action, θα αναφερθεί στη σημερινή κατάσταση αναφορικά με τη διασύνδεση του ΗΤΑ, της Κλινικής Αξίας, των Ρυθμιστικών Αρχών και της χάραξης

Πολιτικών Υγείας. Ο Πάνος Καναβός, PhD, Associate Professor, Deputy Director, LSE Health, Department of Social Policy, London School of Economics, θα αναλύσει τις προσεγγίσεις αξιολόγησης των φαρμάκων στις ευρωπαϊκές αγορές. Η Katarzyna Kolasa, Professor of Health Economics, Kozminski University, Head of Health Economics & Healthcare Management, Wangs Switzerland, θα μιλήσει για την αξία του HTA ως μέσο διαχείρισης των δαπανών και διασφάλισης της επένδυσης, ενώ η Jean Mossman, η οποία συνέταξε επίσης τον οδηγό ΗΤΑ για τους ασθενείς, θα αναφερθεί στη συμβολή της συμμετοχής των ασθενών στις διαδικασίες αξιολόγησης τεχνολογιών υγείας. Ο Jaime Espín, Professor, Andalusian School of Public Health, θα παρουσιάσει τις καλές πρακτικές για την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού και αποδοτικού συστήματος ΗΤΑ, ενώ η Ann-Sophie Kuschel, Senior Consultant, HEOR, IQVIA Munich, θα αναφερθεί στην ένταξη των Real Word Evidence στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για το HTA.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.